Kiderült pár dolog az új Star Wars-sorozatról

Vágólapra másolva!
A The Mandalorian novemberben érkezik.
Vágólapra másolva!

A showrunner Jon Favreau, a rendező Dave Filoni, és a főszereplő Pedro Pascal nyilatkozott a közelgő sci-fi sorozattal kapcsolatban. Sokan az előzetes vagy a kikerült képek alapján azt hiszik, hogy valójában Boba Fett lesz a főszereplő - aki fegyelmezettségével, szívósságával, némaságával a Birodalom visszavág egyik legjobb karaktere lett, úgy is, hogy egy pillanatra sem lehetett látni, ki van a maszk mögött. Nos, ez nem így lesz, noha kétségkívül hasonlít a két figura, nézze csak a képet:

Disney

A rendező Dave Filoni emlékezette a rajongókat arra, hogy Boba Fett egy klón volt, mint kiderül korábban, azaz Boba Fett nem a Mandalore-on született. Szerinte a csendes, kíméletlen fejvadász, aki leszállítja szegény Han Solót Jabbának, valójában csak belekerült abba a kultúrába, és megkapta a páncélt. Pascal karaktere viszont a Mandalore bolygón született, igazi helyi arc lesz. Érdekesség, hogy a fikciós bolygó minden fontos adata fenn van a neten, kiderül, hogy 21 óra egy nap, és 366 nap alatt kerüli meg a csillagot, ami körül kering. Itt hosszú szócikk van róla.

Jó lesz, de rosszat is tesz

Boba Fett tehát egy szívtelen klón volt, egy gonosz figura, a Mandalorian főszereplője viszont emberi lesz. Valódi nevét még nem tudni, de azt igen, hogy alapvetően jó célért megy, csak a különféle helyzeteket valahogy meg kell oldania – és nem mindig humánus módon teszi.

A fejvadászról szóló élőszereplős Star Wars sorozatban, amit a hívek már vagy tíz éve várnak, Gina Carano, Giancarlo Esposito, Carl Weathers, Taika Waititi, és Ming-Na Wen is látható. A The Mandalorian a Disney+ szolgáltatásra érkezik november 12-én, hazai premierjéről még nincs hír.

Készül egy másik Csillagok háborúja-sorozat is, szintén élőszereplős, erről itt olvashat.