Intézetbe kerülhet Terry Black lánya

Terry Black
Vágólapra másolva!
A német hatóságok egyelőre nem engedélyezték Árvai Mónika gyámsággal kapcsolatos kérelmét, így Terry Black lánya intézetbe kerülhet Németországban.
Vágólapra másolva!

A 14 éves Fanny és a 18 éves Dani Terry Black szeptemberi halála óta árvák. Árvai Mónika ugyan vállalta az elhunyt végakarata szerinti gyámságot, de a német hatóságok azóta sem bólintottak rá hivatalosan, hiába gondoskodik saját megtakarított pénzét felélve a gyerekekről.

Mostanra végképp ellehetetlenült a helyzetük, így kénytelen volt az asszony itthon is megkezdeni a gyámsági eljárást. Úgy döntött, haza kell költözniük, különben Fannyt elkerülhetetlenül intézetbe viszik.

Forrás: TV2

"A rezsitartozás is csak nő, villanyszámlát se kapok, mert Terry volt a szerződött fél. Bármelyik pillanatban jöhetnek kilakoltatni, amivel egyszerre a gyámhatóság is érkezik, és Fannyt elviszik intézetbe. Mivel itt nincs munkahelyem, nem tudok másik lakást keresni, lakás nélkül pedig munkát. Ez egy ördögi kör" - mesélte a Blikknek.

"Legalább fél év lenne, ha minden rendben van is, mire megkapom a gyámságot, ami jelenleg teljesen esélytelen. Pécsett viszont van lakásom és egy félig kész szépségszalonom, ahol azonnal tudnék dolgozni és gondoskodni tovább a gyerekekről. (...) Nem engedhetem, hogy Fanny intézetbe kerüljön, szerencsére a kislány is szeretné ezt elkerülni, inkább hazaköltözne velünk" - tette hozzá.