Duzzog a Trónok harca írója, hónapokig hiába dolgozott

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Szerinte bőven elfért volna két spinoff egyszerre az HBO-n.
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, a Naomi Watts főszereplésével készülő előzménysorozatból hiába forgatták le a pilotot, az HBO nem kéri belőle a teljes évadot, sőt, lefújta a projektet. George R. R. Martin (ahelyett, hogy befejezné végre a regényciklust) hónapokig dolgozott ezen a sorozaton, amely a Bloodmoon munkacímet viselte volna.

A Trónok harca előtt több ezer évvel játszódó szériából tehát nem lesz semmi, egy másik előzménysorozatot azonban megrendelt az HBO. Az új projekt a House of the Dragon címet viseli, és George R. R. Martin könyve, a Tűz és vér alapján mesél majd a Targaryen-házról.

Trónok harca: két spinoffból csak egy maradt HBO

A Bloodmoon kaszája azonban elkedvetlenítette George R. R. Martint. "Talán mondanom sem kell, hogy elszomorít, hogy nem készül teljes évad a Trónok harca első, tervezett előzménysorozatából. Jane Goldmant nagyszerű forgatókönyvírónak tartom, és nagyon szerettem közösen ötletelni vele. Fogalmam sincs, az HBO-nak mi baja lehetett a pilottal, de szerintem a House of the Dragonnek semmi köze nem volt a döntéshez.

Ha a CSI-ból vagy a Chicago szériákból megfér egymás mellett több is, akkor a Targaryen sorozat és a Bloodmoon se zavarta volna a másikat. A Trónok harca világa elég nagy, Westerosnak és Essosnak is több ezer éves történelme van, elég hőssel és karakterrel legalább egy tucat szériához" – idézte a sorozatwiki.hu a mester szavait.