Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Caramel: Még zárkózottabb lettem, képtelen vagyok beszélni róla

Caramel Palya Bea Tarján Zsófia Caramel koncert sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Jubileumi nagykoncertjével Caramel nemcsak az elmúlt 15 évet ünnepli, hanem azt is, hogy kislánya betegsége után visszatérhet a zenei életbe. Ahogy fogalmaz, másfél év után megengedi neki az élet, hogy koncertezzen, dalokat írhasson és színpadra álljon. Az Origónak arról is mesélt, hogy miért nem beszél Szofiról és az elmúlt időszakról, és milyen tervei vannak a jövő évre.
Vágólapra másolva!

2005-ben nyerte meg a TV2 tehetségkutatóját, a Megasztárt. A 15 éves évfordulón visszaemlékszik a kezdetekre, számot vet ilyenkor?

Nem csak az évfordulókon gondolok vissza a kezdetekre, szinte naponta eszembe jut, honnan indultam. Nemcsak a Megasztárra gondolok, mint a kezdetre, hanem a gyerekkoromra is. A 15 éves jubileumi koncert azért is különleges, mert most nemcsak az évfordulóról szól, hanem arról, hogy

Már nagyon vártam, nagyon hiányzott, hogy benne legyek a vérkeringésben, dalokat írjak, lemezt készítsek. Az elmúlt másfél év nem erről szólt. Persze így is dolgoztam, próbáltam helyt állni, de nem ez volt a középpontban.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az őszinteség mindig elhangzik a munkájával, nyilatkozataival kapcsolatban. Van esetleg olyan téma, amiről nem beszél az újságoknak, és amiről dalt sem tudna írna?

Nemcsak a beszélgetésekben, hanem a dalaimban is az őszinteséget próbálom képviselni. Nekem ez nem is menne máshogy, mert ilyen vagyok. Nincs más út, csak ha az ember őszinte. Pont ezért vagyok bajban, ha a kislányomról és a betegségéről kérdeznek.

Nincs azzal bajom, hogy érdeklődik a média, és érdekli az embereket is, hogy mi történt és mi történik velünk. Még jól is esik. Annyi üzenetet kaptam a betegségével kapcsolatban, hogy el nem tudom mondani, nagyon sokan aggódtak és imádkoztak értünk.

Mint ahogy képtelen vagyok erről dalt is írni, pedig nagyon is valódi, ami velünk történt. Ha képes lennék rá, nagyon szívesen elmesélném.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Tudom, hogy sokan járnak ugyanebben a cipőben, és nekik talán erőt adhatnék, de ennek még nem jött el az ideje, egyszerűen nincsenek szavaim, képtelen vagyok rá. Ebből a szempontból nekem ez rosszat tett. Egyébként sem vagyok az a nagyon kitárulkozós típus, és most még zárkózottabb lettem.

Lát rá esélyt, hogy ez később átalakul, és megnyílik?

mesélek majd – talán pont a dalokon keresztül fog visszaköszönni. Még idő kell nekem ehhez.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Hogy készülnek a február 14-i nagykoncertre?

Nem is konkrétan erre készülök, hanem arra, hogy újra felvegyem a tempót, visszakerüljek a zenei élet vérkeringésébe. A másfél éves szünet után most egy ilyen időszak jön el az életemben megint. Pont a jövő héten kezdek egy új lemezt készíteni, ami a koncert közelében fog megjelenni az év első felében, és szeretnék egy EP-t is kiadni.

ehhez tartozik az arénás koncert is, ami az egésznek a megkoronázása, megünneplése. Az élet most megengedi, hogy megint színpadra álljak, aminek nagyon örülök, hiszen én ebben tudok kiteljesedni, ez az életem egyik nagy szerelme. Jó érzés, hogy visszatérhettem erre az útra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről