Végre beszéltek az alkotók a Trónok harca utolsó évadjáról

Trónok harca
Vágólapra másolva!
A Trónok harca alkotói, David Benioff és D. B. Weiss végre megtörték a csendet, beszéltek a sorozatuk sokat szidott befejezéséről.
Vágólapra másolva!

A Trónok harca befejezését sok rajongó gyűlölte, az alkotók, David Benioff és D. B. Weiss pedig egy ideig kerülték is a nyilvánosságot, rajongói találkozókon sem jelentek meg – most azonban a japán Star Channelnek beszéltek a vitatott fináléról.

Weiss meglepődött, hogy az utolsó évad rekordszámú Emmy-jelölést gyűjtött be, szerinte ugyanis az előző szezon volt a csúcspont, az jobban megérdemelte volna a díjakat.

David Benioff és D.B. Weiss Forrás: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

A nézői kritikákra konkrétan egyikük sem reagált, azt azonban elmondták, hogy miként történhetett meg a kínos baki, amikor egy műanyag kávéspoharat hagytak az asztalon. Benioff azt mondta, a perzsa szőnyegeken hagyományos mindig ejtenek egy kis hibát a készítők, mert csak isten alkothat tökéleteset – így jártak el ők is a fináléban.

Persze ez csak egy jól hangzó magyarázat, Benioff később elismerte, hogy annyira Daenerysre és Havas Jonra koncentráltak az adott jelenetben, hogy egyszerűen nem vették észre a kávéspoharat. "Először nem tudtam elhinni, rettenetesen kínosnak éreztem, hogy nem szúrtuk ki a kép közepén. Aztán próbáltam viccesen felfogni, hisz ez csak egy kis hiba volt" – mondta.