Pápai Joci sokat nélkülözött, a családját sem tudta eltartani

Dal 2017 nyertese Interjú Pápai Joci Pápai József előadó Énekes
Vágólapra másolva!
Pápai Joci egy időben kifejezetten sikertelennek érezte magát, sehova nem hívták fellépni, anyagi gondjai voltak.
Vágólapra másolva!

"Már 2005-től zenéltem, énekeltem, de szinte sohasem hívtak fellépni, egy-két koncertet leszámítva teljesen mellőzve voltam. Egy szerencsém volt, hogy szerző és dalszövegíró is vagyok, így a jogdíjak segítettek valamennyire, kaptam egy alapellátást, de egyáltalán nem éltem jól. Nagyon sokat kellett nélkülöznöm, de nem akartam mással foglalkozni, a zenélés mellett mást dolgozni, mert azt gondoltam, hogy nem összeegyeztethető a kettő" - mesélte a Borsnak.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

"Az utolsó években a családom már csak egy maroknyira hitt bennem, és a tehetségemben, én pedig teljesen lemondtam az egészről. Belefáradtam, és be akartam fejezni az egészet.

A tehetség édeskevés ahhoz, hogy elismerjenek, hova tovább, meg is fizessenek. Sikertelen voltam. Egész egyszerűen nem álltam még készen erre a pályára, saját magamat is csak kerestem, igazság szerint mindig csak másokat utánoztam, legfőképpen a fekete rappereket, pedig aztán egy árnyalattal világosabb a bőröm náluk. Szóval nem voltam eredeti" - mondta.

"Aztán minden erőmet összeszedtem, és megírtam az Origót, ami két évvel ezelőtt, 2017-ben elsöprő sikert hozott számomra az Eurovíziós Dalfesztiválon. Még ma sem fogtam fel, hogy sikerült kitörnöm a szegénységből, és a küszködésből, ami az egész életemet végigkísérte. És talán soha nem is fogom. Talán nem is kell. Én csak tettem a dolgomat, és mindvégig a szívemre hallgattam, ami végül nem csapott be" - tette hozzá.