Ajánlunk pár sorozatot, ha valódi bűntényeken borzongana

THE PEOPLE v. O.J. SIMPSON: AMERICAN CRIME STORY "Conspiracy Theories" Episode 107 (Airs Tuesday, March 15, 10:00 pm/ep) -- Pictured: (l-r) Sterling K. Brown as Christopher Darden, Cuba Gooding, Jr. as O.J. Simpson. CR: Ray Mickshaw/FX
THE PEOPLE v. O.J. SIMPSON: AMERICAN CRIME STORY "Conspiracy Theories" Episode 107 (Airs Tuesday, March 15, 10:00 pm/ep) -- Pictured: (l-r) Sterling K. Brown as Christopher Darden, Cuba Gooding, Jr. as O.J. Simpson. CR: Ray Mickshaw/FX
Vágólapra másolva!
Mostanában divatosak a megtörtént bűneseteket feldolgozó sorozatok, dokumentumfilmek, néha az alkotók talán jobban bele is ássák magukat egy ügybe, mint a rendőrök annak idején. Izgalmas szériák közül ajánlunk párat, ha esetleg közelebbről megismerné Ted Bundyt, O. J. Simpsont vagy Madeleine McCann szüleit, netán annak az öt srácnak a történetére kíváncsi, akiket ártatlanul ítéltek el egy kocogó nő megerőszakolásáért.
Vágólapra másolva!

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

Nemrég került a mozikba az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című film, amelyben Zac Efron játssza a hírhedt sorozatgyilkost, Ted Bundyt – akit viszont egy négyrészes dokumentumsorozatból is megismerhetünk közelebbről. A széria csak kisebb részben szól arról, hogy Bundy miket követett el, inkább a motivációját próbálja megérteni, a többi sorozatgyilkostól eléggé eltérő agyába tehetünk egy kirándulást.

When They See Us

A Netflix nagy durranása mostanában a négyrészes minisorozat, amely egy 1989-es esetet dolgoz fel. Öt tinédzsert ítéltek el akkor egy Central Parkban kocogó nő megtámadásáért és megerőszakolásáért, mindannyian több évet töltöttek börtönben, mire kiderült, hogy ártatlanok voltak – a New York-iak akkori felháborodását pedig növelte, hogy mindez azért történhetett, mert a srácok mind feketék vagy latin-amerikaiak voltak. A sztorit Oprah Winfrey karolta fel, a szereplők között olyan nagyágyúk is vannak, mint Felicity Huffman, Michael K. Williams, Vera Farmiga vagy John Leguizamo.

American Crime Story

Az Amerikai Horror Story alkotójának, Ryan Murphynek egy másik sorozata, amely szintén antologikus formában mesél el megtörtént bűneseteket, minden évadban másik üggyel foglalkozik. Az első szezon O. J. Simpson perét idézte meg – a vádlottat Cuba Gooding Jr., ügyvédjét, Robert Kardashiant pedig David Schwimmer játszotta –, a második etap Gianni Versace meggyilkolásáról szólt. A folytatást illetően több ötlet is felmerült, de konkrétumot még nem tudni.

Making a Murderer

2015-ben mutatták be a tízrészes dokumentumsorozatot, amely Steven Avery hihetetlen történetét járja körül. A férfi 18 évet ült ártatlanul egy nemi erőszakkal is járó támadásért, a nyomozók utána jöttek csak rá egy DNS-minta alapján, hogy más volt a tettes. Csakhogy a férfi nem sokáig örülhetett a szabadságnak, hiszen két év múlva, 2005-ben megvádolták egy gyilkossággal, 2007-ben pedig el is ítélték, életfogytiglanit kapott.

Elképzelhető, hogy Averyt csak be akarták mártani, miután 36 millió dollárra perelte a megyei seriffet és a körzeti ügyészt a korábbi, helytelen döntésük miatt. A széria is e felé hajlik, hisz a nyomozás és a bizonyítási eljárás számos hiányosságára, gyanús elemére is felhívta a figyelmet: a hatására egy petícióval több százezren követelték Avery szabadon bocsátását, új ügyvéd is ajánlkozott, a második évad már ennek jegyében készült el tavaly.

Lapozzon, a következő oldalon ajánlunk még pár produkciót!