A Titanic megtalálója a 82 éve eltűnt Amelia Earhart nyomába ered

Amelia Earhart, who served as a consultant in the Department of the Study of Careers for Women at Purdue from 1935 to 1937, strides past her Lockheed Electra. Sally Putnam Chapman has donated 492 Earhart items Ń including rarely seen personal and private papers such as poems, a flight log and a prenuptial agreement Ń to Purdue Libraries' Earhart collection. (File photo) A publication-quality photograph is available at ftp://ftp.purdue.edu/pub/uns/earhart.newdocs/earhart.electra.jpeg.
Vágólapra másolva!
Robert Ballard, a Titanic roncsának megtalálója most Amelia Earhart eltűnésének rejtélyét szeretné megoldani, az expedíciót pedig a National Geographic nézői is nyomon követhetik.
Vágólapra másolva!

1985-ben Robert Ballard amerikai oceanográfus találta meg az Atlanti-óceánban a Titanic roncsait, most pedig a Csendes-óceánt veszi célba, hogy Amelia Earhart repülőgépét is felkutassa.

Robert Ballard 2004-ben Forrás: AFP/Charles Hoskinson
Amelia Earhart Forrás: Purdue Libraries

1932-ben Earhart volt az első nő, aki egyedül repülte át az Atlanti-óceánt, 1937-ben pedig a Föld körberepülésére készült, de eltűnt Fred Noonan navigátorral együtt. A holttestüket vagy a gépet eddig nem találták meg, 1991-ben bukkantak csak rá a gép egy darabjára Kiribati mellett.

Ballard expedíciójáról a National Geographic is forgat, október 20-án jön a csatornán egy kétórás dokumentumfilm Expedition Amelia címmel.