Mindjárt itt van a magyar származású rendező Oscar-díjas filmje

66320 Alex Honnold free soloing the Scotty-Burke offwedth pitch of Freerider on Yosemite's El Capitan. (National Geographic/Jimmy Chin)
Alex Honnold free soloing the Scotty-Burke offwedth pitch of Freerider on Yosemite's El Capitan. (National Geographic/Jimmy Chin)
Vágólapra másolva!
Az idén Oscar-díjat kapott Free Soló-t itthon a National Geographic adja, a különleges világrekordról készült dokumentumfilm március 17-én debütál a csatornán.
Vágólapra másolva!

A hazai National Geographic március 17-én 22 órakor mutatja be a Free Solo – Mászókötél nélkül című dokumentumfilmet, amelyért a magyar származású Elizabeth Chai Vasarhelyi, illetve férje és alkotótársa, Jimmy Chin megkapták idén a legjobb egészestés dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat.

Elizabeth Chai Vasarhelyi és Jimmy Chin az Oscar-díjukkal Forrás: AFP/2019 Getty Images/Dia Dipasupil

A film egy emberfeletti teljesítménynek állít emléket, a főhőse Alex Honnold, aki 2017-ben elsőként mászott meg biztosítókötél nélkül egy 900 méteres, majdnem függőleges falú gránittömböt, az El Capitant. Íme, az előzetes:

A Free Soló-ról és londoni bemutatójáról itt írtunk bővebben, Elizabeth Chai Vasarhelyivel és Jimmy Chinnel itt beszélgettünk, Alex Honnolddal készített interjúnkat itt olvashatja, alább pedig egy 360 fokos videót is megnézhet a világrekordot jelentő mászásról: