Híres rokonát is veszélybe sodorta a nagy felfedező

Egyiptomban Sir Ranulph Fiennes-zal
Vágólapra másolva!
Két távoli, egymást alig ismerő rokon egy terepjáróval nekivág, hogy felfedezze a Nílus vidékét – ebből akár már önmagában kisülhetne egy izgalmas sorozat, hát még akkor, ha mindkét főszereplő híresség. Az Egyiptomban Sir Ranulph Fiennes-zal című friss szériában a színészként ismert Joseph Fiennes csatlakozott egy expedícióra címbeli unokatestvéréhez, a legnagyobb élő felfedezők egyikéhez, aki beszélt is a műsorról.
Vágólapra másolva!

Sir Ranulph Fiennes a legnagyobb élő felfedezők egyike, több emberfeletti teljesítmény kötődik a nevéhez. A világ legidősebb embereként mászta meg a Mount Everestet; hét földrészen hét egymást követő napon futotta le a maratont; felfedezte a sivatag Atlantiszának is nevezett elveszett város, Oszlopos Irám nyomait; valamint ő vezette az egyetlen olyan expedíciót, amely mindkét sarkpontot érintve kerülte meg a bolygót a szárazföldön.

Joseph és Ranulph Fiennes a műsorban Forrás: National Geographic

A National Geographic új, Egyiptomban Sir Ranulph Fiennes-zal című sorozatában rokonával, a jelenleg A szolgálólány meséjé-ben látható Joseph Fiennesszal kelt útra, hogy megismételje 1969-es expedícióját a Nílus mentén. A széria a lenyűgöző helyszínek mellett a szokatlan páros miatt is érdekes lehet – hisz amíg Ranulph egyszer a saját megfagyott ujjperceit is képes volt levágni, addig Josephnek eddig kevés része volt valódi kalandban és veszélyben.

Ranulph Fiennes a National Geographicnak nyilatkozott a műsorról, a következő oldalon található interjú az Origón olvasható először magyarul.

Lapozzon az interjúért, a következő oldalon folytatjuk!