Itthon is jön az Oscar-jelölt film az őrült hegymászóról

66320 Alex Honnold making the first free solo ascent of El Capitan's Freerider in Yosemite National Park, CA. (National Geographic/Jimmy Chin)
Alex Honnold making the first free solo ascent of El Capitan's Freerider in Yosemite National Park, CA. (National Geographic/Jimmy Chin)
Vágólapra másolva!
A National Geographic készítette az egyik Oscar-jelölt dokumentumfilmet, a Free Solo-t, amelyet a csatorna nézői márciusban már itthon is láthatnak.
Vágólapra másolva!

Márciusban mutatja be a National Geographic a Free Solo című dokumentumfilmet, amelyet már több mint 40 filmes díjra jelöltek, a napokban az Oscarra is.

A film Alex Honnold hegymászóról szól, aki biztosítókötél nélkül vágott neki egy majdnem függőleges sziklafalnak, a Yosemite Nemzeti Parkban található El Capitannak.

Alex Honnold a falon Forrás: National Geographic

A National Geographic felvette a felkészülés egy részét, és persze magát a mászást is, de nagy hangsúlyt fektetett az érzelmi háttér bemutatására is – az egyik alkotó, a magyar származású Elisabeth Chai Vásárhelyi ugyanis egy hegymászó felesége, átérezte a család és a barátok aggodalmát a lehetetlennek tűnő vállalkozás miatt.

Íme, a Free Solo angol nyelvű előzetese: