Nyolc évvel öregebbnek írták, ideges lett a színésznő

8th AACTA International Awards
Olivia Colman attends the 8th AACTA International Awards on January 4, 2019 in Los Angeles, California. (Photo credit should read "FPA/Full Picture Agency via AFP")
Vágólapra másolva!
A kedvenc-ért frissen Oscar-díjra jelölt Olivia Colman a Wikipédiával harcolt egy ideig, miután nyolc évvel korábbi születési dátumot írtak az adatlapjára.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen baki virított egy ideig az Olivia Colmanről szóló Wikipédia-szócikkben, 44 helyett 52 szerepelt az életkoránál, ami érthető módon nem tetszett a színésznőnek.

Olivia Colman Forrás: Full Picture Agency/FPA/Fpa

A The Crown és A kedvenc sztárja David Tennant podcastjában mesélt arról, hogy először álnéven vette fel a kapcsolatot az online enciklopédiával, mert nem akart túl hiúnak tűnni – amikor azonban nem kapott választ, személyesen is kifogásolta az ominózus adatot.

A Wikipédia munkatársa ekkor születési anyakönyvet kért tőle bizonyítékul, mire Colman frappánsan visszavágott, megkérdezte, hogy azt a születési anyakönyvet honnan szerezték róla, amelyben nyolc évvel korábbi dátum volt. Végül javították a hibát, a mostani, 1974-es dátum az igazi.