A legfélelmetesebb pszichopaták a tévésorozatokból

Vágólapra másolva!
Egy filmben vagy sorozatban ritkán pszichopata a főszereplő. Persze volt már rá példa, de egy lelketlen embert, aki mások kárában leli örömét és totálisan mellőzi az empátiát, nehéz szeretni. Az alant szereplő zakkant fazonoktól a legtöbbünk sikítva menekülne, de azért akadnak kivételek, amik erősítik a szabályt. Jöjjön néhány emlékezetes elmebeteg a tévéből, olyan is, akire saját sorozatot építettetek.
Vágólapra másolva!

Dexter Morgan - Dexter

Talán a leginkább kedvelhető szereplő az összeállításból, aki nappal a rendőrség vérnyomelemzője, este pedig hidegvérű gyilkos. Szépen lassan ismerjük meg a szociopata, érzelmek nélkül élő Dexter jellemét, gyermekkorát és többek közt azt, hogy miért van elfojthatatlan gyilkolási vágya. Ha akarja, meg tudja emberelni magát, képes érzelmeket kifejezni, főleg ahogy egyre bonyolultabbá válik az élete. Ezenfelül szimpatikussá teszi, hogy főleg bűnözőkkel számol le, de azért kár lenne tagadni, hogy nem éreznénk magunkat biztonságban mellette.

Hannibal Lecter – Hannibal

Egy olyan karakter, akit senkinek nem kell bemutatni, ugyanakkor mégis. Anthony Hopkins eggyé vált a kannibál pszichiáterrel, így kérdéses volt, hogy Mads Mikkelsen miként tudja megformálni majd a kultikus figurát a sorozatban. Nos, mesterien. Az alapokat meghagyták, de teljesen más tónust kapott Mikkelsen Hannibalja. Egy manipulatív, negédes és végtelenül sármos pszichopata, aki a következő pillanatban már egy áldozatából lakmározik. Bizarr, de meg tudja fogni az embert. Szó szerint és képletesen is.

Lapozzon, a cikk folytatódik!