Komoly erőkkel támadták Palik Lászlót

Palik László
Vágólapra másolva!
Nyolc évig volt naftalinban, ahogy ő fogalmazott. Most egy nagyszabású sportreality miatt tér vissza a hazai képernyőkre.
Vágólapra másolva!

A TV2 a nagyszabású show-it, ha férfi műsorvezetőben gondolkodik, akkor vagy Majkára, vagy Tillára, esetleg Kasza Tibire bízza, de az Exatlonnál egy váratlant léptek, elővették az MTV egykori műsorvezetőjét, a Hungaroring Zrt. volt elnökét, Marsi Anikó férjét, az egykori Forma-1 szpíkert, Palik Lászlót.

Róla sok éve alig hallani valamit, nem nyilatkozott,

visszavonult a nyilvánosságtól, sok éven át külföldön élt családjával. „Nem véletlenül vonult vissza a televíziózástól, ezt komolyan gondolta. De aztán történt valami” – sejtelmeskedett a TV2 december 6-i sajtóeseményén Fischer Gábor programigazgató, majd behívta a színpadra a veterán tévést.

Forrás: TV2

„Felhívtak, előbb kedvesen nemet mondtam. De komoly erőkkel támadtak, végül csatlakoztam hozzájuk” – mondta Palik, akit nemcsak a TV2-től győzködtek, hogy neki való ez a műsor, hanem a családja is mellé állt. Elsőre kellette magát, de aztán megnézett pár epizódot, és beleszeretett a formátumba.

„Nyolc évvel ezelőtt én tényleg úgy gondoltam, hogy a bulit akkor kell otthagyni, amikor jó. Visszavonultam, de egyszer csak feltűnt Kökény-Szalai Vivien, a TV2 Csoport hírigazgatója és Fischer Gábor, és olyan lehengerlő módon közelítettek meg, hogy vállaljam el ezt a műsort, hogy megszédültem. Mondtam, hogy várjunk már, hadd nézzem meg, miről van szó. Ott vesztem el, a baj ott kezdődött” – emlékezett.

Forrás: TV2

„Megnéztem néhány részt... ez a játék lehengerlő! Ez nem egy valóságshow, nem egy klasszikus sportesemény. Ez valamilyen ötvözete ennek a kettőnek, de nagyon komoly. Itt valóságos emberi teljesítmények vannak. Ez egy új sportág, ezek nagyon komoly atléták. Ez győzött meg, ezért érdemes visszajönni” – lelkendezett.

Négy versenyzőt már ismerünk

A műsor egy egzotikus kalandreality és egy sportvetélkedő ötvözete, extra csavarként a civil sportemberek hírességekkel, olimpiai bajnokokkal, világbajnokokkal csapnak össze a parkourokon, azaz a szabadtéri akadálypályákon.

A játékosok egyéni teljesítményei nagyban befolyásolják a csapatuk eredményét, így közös érdek, hogy mindenki a legjobb formáját nyújtsa a verseny során. A parkourok nem várt kihívások elé állítják a szereplőket, akiknek a fizikai erőnlét mellett szükségük lesz a maximális koncentrációra, pszichés felkészültségre is.

Wolf Kati és Fodor Rajmund a Nagy Duettben Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Bajnokok csapatát erősíti a kétszeres olimpiai-, egyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó, Fodor Rajmund, az olimpiai- és Európa-bajnok, világbajnoki ezüst és bronzérmes, háromszoros magyar bajnok kajakozó, Dombi Rudolf.

Mellettük versenybe száll az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok, háromszoros világbajnoki bronzérmes, hétszeres magyar bajnok cselgáncsozó, Ungvári Miklós, illetve a kétszeres világbajnok, Superbody újonc és open bajnok testépítő, Bereczki Krisztián.

16 ember küzd, eleinte két csapatban. Lesz tehát még négy női sportoló, illetve nyolc híresség, celeb, de neveket csak később árul el a csatorna.

Kezdés január 2-án

Az Exatlon Bajnokára a küzdelem végén húsz millió forintos nyeremény vár. A műsort az IKO Műsorgyártó és a török Acunmedya közösen készíti. A stáb egy része várhatóan december második felében már kiutazik, Palik karácsony másnapján követi őket. A forgatások tehát 1-2 nappal szilveszter előtt elkezdődnek.

A formátum a TV2 közlése szerint számos országban nagy sikert aratott Mexikó, Románia és az Egyesült Államok után érkezik hozzánk január 2-án.