Top 10: gonosz arcok a The Walking Deadből

Vágólapra másolva!
Az eddig megjelent kilenc (vagyis nyolc és fél) évad során számtalan ellenlábasa volt a The Walking Dead hőseinek. Akadtak jelentéktelen, epizodista alakok, de olyanok is, akik éveken keresztül keserítették meg Rick Grimes és csapata életét. Belőlük szedtük össze a tíz legemlékezetesebbet. A cikk minimális spoilereket tartalmaz.
Vágólapra másolva!

10: Dwight

Forrás: © 2017 AMC

Azért került ennyire hátra, mert nem klasszikus gonosz, inkább egy kettős ügynök, aki tanult a múlt hibáiból, és igyekszik a legtöbbet kihozni egy kétes szituációból. Ettől függetlenül egy igazi ellenszenves kígyó, akinek rengeteg vér tapad a kezéhez, így kimaradhatatlan egy ilyen listáról.

---------------------------------------

9: Lizzie Samuels

Forrás: AMC

Lizzie esete azért furcsa, mert ő eredendően nem gonosz, csak tudatlanságáért nagy árat fizetnek. Plusz egy végtelenül irritáló kislányról beszélünk, aki érző lényként tekint az élőholtakra, és szerinte nem kéne őket bántani. Hogy igazát bizonyítsa, megöli a húgát, ami a sorozat egyik legszívszaggatóbb pillanata volt. Ezek után nyilván nem maradhatott életben...

---------------------------------------

8: Gregory

Forrás: © 2016 AMC

Újabb érdekes versenyző, akinek gonoszsága nem zsigerből fakad, sokkal inkább a gyávasága teszi azzá, ami. Ha Dwight ellenszenves kígyó, akkor Hilltop egykori vezére egy alantas féreg, aki bárkit és bármit feláldoz azért, hogy ép bőrrel megússza. Akárkit képes hátba szúrni, ettől válik félelmetessé, hiába nem harcedzett, igazi túlélő. Legalábbis egy ideig.

---------------------------------------

7: Gareth

Forrás: © AMC

Nála már szó nincs gyávaságról vagy tudatlanságról, Gareth egy elvetemült alak. Terminus egykori vezetője látszólag minden arra járó túlélőnek menedéket kínál, hogy aztán csapdába csalja és lemészárolja őket. Ami még romlottabbá teszi, hogy csapatával nem vetik meg a kannibalizmust sem, és különösen kegyetlen módszerekkel gyilkolnak. Amilyen rövid ideig láthattuk, annál mélyebb benyomást tett ránk.

---------------------------------------

6: Merle Dixon

Forrás: AMC

A közönségkedvenc Daryl bátyja, aki az első évadokban tette le a névjegyét, de garantáltan nem felejtjük el, hála elsősorban Michael Rooker zseniális alakításának. Merle egy rasszista, manipulatív és végtelenül erőszakos ember, aki a saját szakállára dolgozik. Sokkhatásként érte a nézőket, amikor visszatért a Kormányzó (róla később) oldalán, és nem lett sokkal kedvesebb. Némileg feloldozásként hathat, hogy mire elérte a vég, mutatott némi emberséget. Kár, hogy ilyen későn.

Lapozzon az öt leggonoszabb arcért!