A cukorbeteg gyerekek és fiatalok támogatására gyűjt idén az MTVA

Vágólapra másolva!
A cukorbeteg gyerekek és fiatalok támogatására, táboroztatásának segítésére gyűjt idén a közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtő műsora december 16-án.
Vágólapra másolva!

„A cukorbetegek közösségével egy segítségre szoruló társadalmi réteget szeretnénk támogatni idén, hiszen alig van ma olyan család, amelyik ne lenne érintett a diabétesz problémájában" - mondta el Siklósi Beatrix, az M5 csatornaigazgatója az eseményről tartott szerdai sajtótájékoztatón. „Nagyon örülök, hogy a Jónak lenni jó! a médiatörténelemben egy picit előre tud lépni abban, hogy felvállalja a cukorbetegek megsegítésének ügyét" - fűzte hozzá.

Barkai László, a Magyar Diabetes Társaság elnökhelyettese felidézte, hogy a programsorozat ismert és hosszú időre tekint vissza, viszont a cukorbetegeknek még soha nem volt részük ilyen jellegű országos kezdeményezésben és támogatásban. A szakember kiemelte, hogy elsősorban a gyermek- és fiatalkori diabéteszesek és családjaik problémájára szeretnének a műsorban fókuszálni, ezen belül is

az edukációs diabéteszes táborok kerülnek majd a középpontba.

A Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akció igyekszik minden évben a társadalom összes rétegét megmozgatni azzal, hogy sikeres vállalkozások és nagyobb cégek is adományoznak.

A december 16-i egész napos műsorban több beszélgetés szól a társadalmi felelősségvállalásról, valamint arról, hogy a támogatott szervezet az élet különböző területein hogyan és kiknek segít, valamint a szolidaritás mellett hogyan tudják az emberek támogatni a rászorulókat.