Matt LeBlanc, Joey visszatér, és önmagát adja

Episodes 16th June 2010 11th June 2010 BBC David Crane Episodes Hat Trick Productions James Griffiths Jeffrey Klarik Jimmy Mulville John Pankow Matt Le Blanc Sc 6/12 Sc 6/14 Sc 6/16 Scene 2/10A Showtime Stephen Mangan Tamsin Greig Episodes 16th June 2010
Episodes 16th June 2010
Vágólapra másolva!
November 17-től a Sony Max az elejétől leadja a Sikersorozatot, minden szombat este képernyőn lesz.
Vágólapra másolva!

Biztatóan indult egykor az Episodes, a Sikersorozat, mert két televíziós kultúra összecsapását mutatta be fanyar iróniával, vicces helyzetekkel. A sztori kezdete arról szólt, hogy egy angol írópáros Hollywoodba költözik, hogy részese legyen a brit földön jól menő sorozatának amerikai remake-jének. Ott szembetalálják magukat egy egészen más tévés világgal, ahol egyáltalán nem nevetnek a klasszikus angol humoron, ellenben minden sokkal harsányabb, fiatalosabb, felszínesebb.

Forrás: Showtime/BBC/Colin Hutton

Tévés szériájuk szinte felismerhetetlenül átalakul, a helyi viszonyoknak megfelelően, és még meg is kapják Matt LeBlanc-t, aki a fikciós sorozatban épp az, aki a valóságban lehet: egy mindenki által ismert szitkom-színész, aki a Jóbarátokban játszott tíz évet, majd a Joey-ban kettőt. Egyszerű, szexista srác, hajkurássza a nőket, általában felszínes, felületes, de közben nagy a szíve, segít, ha baj van, a barátokkal pedig szokatlanul bőkezű.

Most lehet követni itthon is az elejétől (az HBO GO-n is megnézhető), aki szereti Joe-t, az ezt is szeretni fogja. Az USA-ban amúgy nem nézőbarát időzítéssel került képernyőre az Episodes: 2011-ben kezdődött, de 2013-ban például egyetlen árva részt sem adtak le belőle. A negyedik évad 2015 márciusában véget ért, és amikor már a rajongók is elfelejtették szinte, sőt, a főszereplő is egészen más sorozatot forgatott, 2017 augusztusában visszahozták egy utolsó menetre, majdnem másfél évnyi néma csend után.

Ez a hosszú szünet, végtelennek tűnő leállás persze nem csak Matt LeBlanc sorozatát érintette, de nem is nagyon gyakori. Persze a Trónok harca hívei csak sötét arccal, keserűen bólogatnak, hiszen ők épp 2018-ban egy árva részt sem láthattak kedvenc szériájukból. Nekik is van viszont egy jó hírünk.