Még el sem indult a sorozat, 130 ezren máris tiltakoznak ellene

Insatiable sorozat
Vágólapra másolva!
Már több mint 130 ezren írták alá a petíciót a Netflix új sorozatának, az Insatiable-nek a betiltásáról, pedig még csak az előzetes jelent meg.
Vágólapra másolva!

Cikkünk írásakor már közel 133 ezren írták alá a Change.org petícióját, amely azt követeli, hogy a Netflix ne küldje képernyőre új sorozatát, az Insatiable-t.

Íme, az előzetes, ez alapján tört ki a botrány:

Egy középiskolában játszódó szériáról van tehát szó, amelynek főszereplőjét rengeteget piszkálják a túlsúlya miatt, amikor azonban lefogy, egyből népszerűvé válik – vagyis a petíció aláírói szerint a produkció semmibe veszi a body shaming problémakörét, csak még jobban alááshatja az érintettek önbizalmát.

Reagált az alkotó

Az alkotó, Lauren Gussis már korábban, a tiltakozások elindulásakor elmagyarázta, hogy 13 évesen őt is sokat cikizték, így folyton próbált csinosabbá válni, de étkezési problémái alakultak ki.

Még ma sem érzi jól magát a bőrében, de megpróbálja humorral feloldani a problémáit – írta a Twitteren. Szerinte a sorozat pont arról szól, hogy mekkora butaság csak a külső alapján megítélni valakit, ahelyett, hogy próbálnánk mélyebben megismerni: