Vége az Eurovíziónak, megvan az idei nyertes

Eurovison Song Contest 2018 - Finals Arts, Culture and Entertainment televison MEDIA MUSIC ESC Eurovision
12 May 2018, Portugal, Lisbon: Hungary's AWS perform 'Viszlat nyar' at the finals of the 63rd Eurovision Song Contest. Photo: Jörg Carstensen/dpa
Vágólapra másolva!
Május 12-én lezajlott a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál döntője, erre az etapra 26 produkció maradt versenyben, köztük egyedüli metálbandaként a magyar AWS. Együtt szurkolhattunk a srácoknak, itt, az Origón élőben követhette a döntő eseményeit, a nemzetközi szakmai zsűri és a közönség szavazatai azonban csak a 21. helyig vitték a hazai csapatot. A versenyt Izrael nyerte, jövőre Tel-Avivba költözik az Eurovízió.
Vágólapra másolva!

Május 12-én Lisszabonban tartották a 63. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, ahová a magyar csapat, az AWS is bejutott. A két elődöntő tíz-tíz legjobb produkciója mellett a házigazda, Portugália és az úgynevezett Öt Nagy, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Spanyolország és Olaszország is jelen volt az eseményen.

Az AWS énekese, Siklósi Örs a főpróbán Forrás: Sputnik/Vladimir Astapkovich

Összesen 26 versenydal maradt tehát, a fellépők sorrendje a következő volt:

  1. Ukrajna
  2. Spanyolország
  3. Szlovénia
  4. Litvánia
  5. Ausztria
  6. Észtország
  7. Norvégia
  8. Portugália
  9. Egyesült Királyság
  10. Szerbia
  11. Németország
  12. Albánia
  13. Franciaország
  14. Csehország
  15. Dánia
  16. Ausztrália
  17. Finnország
  18. Bulgária
  19. Moldova
  20. Svédország
  21. Magyarország
  22. Izrael
  23. Hollandia
  24. Írország
  25. Ciprus
  26. Olaszország

A magyar AWS tehát 21. produkcióként lépett fel a Viszlát nyár-ral, kérdés volt, hogy jó-e nekünk, ha ennyire hátul vagyunk, amikor már a szavazásra készülnek sokan. A zenekar énekese, Siklósi Örs bizakodott, szerinte szerencsés a vége felé következni, pont azért, mert a szavazásra kevésbé felejtik el a nézők a produkciójukat.

Bíztunk benne, hogy a 21 szerencsés szám lesz a magyaroknak, de végül ugyanezen a helyen végeztünk. A döntőt élőben közvetítettük, visszaolvashatja a következő oldalakon!

A folytatásért lapozzon, élőben közvetítettük a döntőt!