A tévés szuperhősös rajzfilmek első aranykora

Pókember
Vágólapra másolva!
A szuperhős rajzfilmek aranykora. Egyre több és több szuperhős tűnik fel a tévében, moziban, a 2010-es évektől pedig egyértelműen az egyik legnagyobb branddé nőtte ki magát a korábban is igen népszerű DC és a Marvel. A bevételek pedig tovább emelkedtek: a határ a csillagos ég, de ez korántsem volt mindig így. A 90-es években a zsánert többnyire csak az igazi képregény fanatikusok, illetve a kisgyerekek ismerték. Utazzunk vissza ezekbe az időkbe, a néhány klasszikus rajzfilmet felidéző összeállítással.
Vágólapra másolva!

Batman (1992 – 1995)

Kultikus Emmy-díjas sorozat, mely négy évad alatt 85 epizódot élt meg. A mai napig túlszárnyalja a Denevérember legtöbb adaptációját, legyen szó rajzolt vagy élőszereplős változatról. Megidézte az igazi Batman hangulatot, elég volt csak a zseniális főcímet látni, illetve meghallani Danny Elfman dallamait.

A rajzfilmes világ ne tévesszen meg senkit, egy végtelenül sötét és komor világ elevenedett meg előttünk, Gotham minden bűnével és mocskával. Egyszerre volt képes szórakoztató lenni a fiatalok számára és tartalmat közvetíteni az érettebbeknek. Kevin Conroy a címszereplő hangjaként, vagy Mark Hamill Jokerként nem véletlenül forrtak össze a karaktereikkel. Ikonikus figurák egy ikonikus műben, ami időtálló és egy laikussal is képes megkedveltetni Bruce Wayne-t és szárnyas alteregóját.

Az 1997-től 99-ig tartó The New Batman Adventures egy afféle folytatásként funkcionált, s meglepő módon képes volt hozni a magas színvonalat, annak ellenére, hogy túlszárnyalnia nem sikerült az elődöt.

Lapozzon, nincs vége a cikknek!