Váratlan fordulat Kozso lakásának árverésén

kozsó story-gála 2017
Vágólapra másolva!
Néhány órával a licit vége előtt függesztette fel Kozso budapesti ingatlanának elektronikus árverését az azt elrendelő Váci Járásbíróság.
Vágólapra másolva!

A Blikk információi szerint a kedd délután egy órakor lejáró végrehajtási eljárás ellen, amelyben Kozso 286 négyzetméteres belvárosi lakása került volna kalapács alá, ügyvédjén keresztül nyújtott be fellebbezést az adós. A 69 millió forintért meghirdetett polgári ingatlanra a megadott határidőig két érvényes licit érkezett, az egyik 34,5 millió, a másik 35,2 millió forintot fizetett volna.

Forrás: Polyák Attila/Origo

"Most ezt az eljárást akasztotta meg a fellebbezés, ami nem szokatlan a végrehajtási ügyek között. Nem tudni pontosan, hogy miképpen indokolta Kozso ügyvédje a kérelmét, mindenesetre az sem kizárt, hogy valamilyen egyezség született az egyik követelés birtokosával, és a zenész tartozásai egy részét kifizethette. A másik lehetőség, hogy formai okok miatt élt kifogással Kozso jogi képviselője, esetleg perben támadta meg a követelés gazdáját, vagy a követelés jogcímét" - mondta a Blikknek egy ingatlanjoggal foglalkozó ügyvéd.

A lap szerint az adós a végrehajtással kifejezetten rosszul járt volna, hiszen ez a terézvárosi, több szobás, polgári ingatlan piaci áron több ingatlanszakértő szerint is legalább 140-150 millió forintot ér. Hiába került sor a végrehajtás felfüggesztésére, a zenész 139 milliósra duzzadt adóssága még mindig rendezetlen.