Aberrált szexbűnöző elől menekült Détár Enikő

Sztárban sztár 2017, Détár Enikő
Vágólapra másolva!
Egy ismeretlen sofőr mászott rá, amikor épp aludt, de akkor is zaklatták, amikor már Rékasi Károly felesége volt.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a szakmán belül volt szexuális zaklatás elszenvedője, hanem civilben is, de akkor halálfélelme is volt - vallotta Détár Enikő.

Egy időben sokat stoppolt, a nyolcvanas évkeben pedig rázós, kínos helyzetbe került. „Késő este volt, és útközben elaludtam. Arra riadtam fel, hogy állunk, és ez a beteg ember meg akar erőszakolni. Ez végül nem sikerült neki, mert minden erőmet összeszedve ellenálltam, valahogy kievickéltem az autójából, de végig halálfélelmem volt, és utána is azt hittem, átmegy rajtam a kocsijával. Olyan sokkot kaptam, hogy a rendszámot, míg élek, nem felejtem el" – mesélte a Blikknek.

Détár Enikő Fotó: Polyák Attila - Origo

Merész, néha extrém ruhákat is hordott akkoriban. „Ez is szerepet játszhatott abban, hogy ez az aberrált szexbűnöző rögtön megállt, amikor meglátta, hogy a sötétben az út szélén stoppolok. Visszatekintve gyereklány énemre, már a személyes felelősségemet is látom, mert valóban provokatívan öltözködtem,

A leckét megtanultam, és hálás vagyok, hogy a támadást túléltem, de mivel minden rosszban van valami jó, azon a borzalmas éjszakán nagy lökést kapott a magabiztosságom. Színésznőként később rövid úton leszereltem azokat a kollégákat, akik hatalmi helyzetből tettek nekem félreérthetetlen ajánlatokat.”

Nevet nem mond

A színésznő neveket nem akart említeni, de volt olyan, hogy visszautasított egy nyomuló férfit, és ezért veszített egy el szerepet, egy munkát. „Nemcsak fiatal színésznőként tettek nekem erkölcstelen ajánlatokat, hanem férjezett anyuka koromban is, amin most is csodálkozom. Az viszont sajátos elégedettséggel tölt el, hogy megtapasztalhattam azon kollégák respektjét, akiknek a szexuális ajánlatát elutasítottam” – tette hozzá Détár Enikő.