92 éves, de David Attenborough még idén új sorozattal jön

Sir David Attenborough
WASHINGTON, DC - MAY 07: Sir David Attenborough discusses his new Smithsonian Channel program at the U.S. Premiere Screening of the Smithsonian Channel's Two-Part Series "David Attenborough's Rise Of Animals: Triumph Of The Vertebrates" at the National Museum of Natural History on May 7, 2015 in Washington, DC. Larry French/for Smithsonian Channel/AFP
Vágólapra másolva!
David Attenborough idén már 92 éves lesz, a munkakedve azonban nem lankad, Dynasty címmel készít ötrészes minisorozatot a BBC-nek.
Vágólapra másolva!

Még idén érkezik a BBC-re David Attenborough új sorozata, a Dynasty, amelynek teljesen más lesz a koncepciója, mint a mester legutóbbi produkcióinak.

Amíg a Bolygónk, a Föld vagy A kék bolygó folytatása nagy ívű, az egész világon kalandozó vállalkozás volt, addig a Dynasty jóval személyesebb lesz, akár szimbolikusnak is tekinthető Attenborough életművében.

David Attenborough Forrás: AFP/2015 Getty Images/Larry French

Mind az öt epizód egy-egy állatról szól, amelyek a csoportjuk vezetői voltak, de most már azon kell gondolkodniuk, hogy milyen örökséget hagynak hátra a természetben.

A széria négy éve készül, a "főszereplői" egy oroszlán, egy afrikai vadkutya, egy csimpánz, egy tigris és egy császárpingvin lesznek.