Virtuális valóság lesz David Attenborough sorozataiból

Sir David Attenborough
WASHINGTON, DC - MAY 07: Sir David Attenborough discusses his new Smithsonian Channel program at the U.S. Premiere Screening of the Smithsonian Channel's Two-Part Series "David Attenborough's Rise Of Animals: Triumph Of The Vertebrates" at the National Museum of Natural History on May 7, 2015 in Washington, DC. Larry French/for Smithsonian Channel/AFP
Vágólapra másolva!
David Attenborough sorozatai, A kék bolygó és a Bolygónk, a Föld ihlettek egy virtuálisvalóság-alkalmazást, mostantól bárki lenézhet az óceán fenekére.
Vágólapra másolva!

A BBC Worldwide a Google-lel közösen fejlesztett egy BBC Earth: Life in VR nevű programot, amit David Attenborough két sorozata, A kék bolygó és a Bolygónk, a Föld ihletett.

A játék célja, hogy a közönség a virtuális valóság segítségével megismerhesse az óceánok élővilágát: kezdetben a Csendes-óceán kaliforniai partjánál követhetünk egy vidrát, majd mikroszkopikus méretű planktonokkal éppúgy találkozhatunk, mint óriási bálnákkal. Íme, a trailer:

A Google Play-ből ingyenesen letölthető az alkalmazás, a futtatásához azonban olyan telefonra van szükség, ami tudja kezelni a Google Daydreamet, valamint egy Daydream View headset is kelleni fog a játék élvezetéhez.