Oláh Gergő és párja nem gondolkodtak volna az örökbefogadáson

Oláh Gergő interjú Oláh Gergő (X-Faktor győztes) interjú Mágó Károllyal
Oláh Gergő
Vágólapra másolva!
Oláh Gergő komoly ügy mellé állt, a Hozzád bújnék című szerzeménnyel az árva gyerekek helyzetére és az örökbefogadásra szeretné felhívni a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Hónapokig tépelődött Oláh Gergő, hogy elvállalja-e a Hozzád bújnék című dal előadását. Az énekes úgy érezte, a nóta olyan erős érzelmeket vált ki belőle, hogy nem biztos, hogy azt sikeresen elő tudja adni. Végül úgy döntött, muszáj, hogy kiálljon a dalban megénekelt ügy, azaz az adoptálás mellett.

„Közhelyesen hangzik, de jelen esetben tényleg igaz: egyszerűen rám talált ez a téma. Még most sem vagyok benne biztos, hogy nem érzékenyülök majd el a színpadon állva, miközben a dalt éneklem, de azt éreztem, muszáj kiállnom, hogy végre beszéljünk az örökbefogadásról. Magyarországon ugyanis nagyon kevés szó esik az adoptálásról, az árva gyerekek láthatatlanok. Salgótarjánban gyermek- és ifjúsági felügyelőként dolgoztam.

ezért is próbáltam sokat foglalkozni velük. Ezek az emlékek még most sem hagynak nyugodni, valamit tenni szeretnék ezekért a kölykökért – magyarázta Gergő. – Üzenni szeretnék az embereknek. Anyukám egy gyermekotthonban dolgozik, csalódottan meséli mindig, hogy évek óta egy gyermeket sem fogadtak örökbe. Ezek a srácok szülő nélkül nőnek fel, 18 évesen mindenféle támasz nélkül kerülnek ki a nagyvilágba, pedig még akkor is gyerekek, kellene, hogy valaki foglalkozzon velük, mert könnyen kisiklik az életük” – taglalta az énekes a torokszorító tényeket.

Fotó: Mudra László - Origo

„Nekünk a feleségemmel, Nikivel négy gyönyörű gyerekünk van, de beszélgettünk róla, hogy

Ezzel a dallal szeretném felhívni az emberek figyelmét arra, hogy az ökörbefogadás egy valódi opció, ezzel tényleg megmenthetnek egy életet” – tette hozzá Oláh Gergő.

A Hozzád bújnék című szerzemény A Dal 2019 című műsorban is felcsendül majd.