Sebestyén Balázs és Tibi atya egymást üti a Facebookon

Tibi atya kikezdte Sebestyén Balázst a vadászatról alkotott véleménye miatt: válaszolt a műsorvezető
Vágólapra másolva!
Durván kritizálta Tibi atya Sebestyén Balázst, mire a műsorvezető ugyanígy vágott vissza. Kitört a Facebook-háború. 
Vágólapra másolva!

Sebestyén Balázs élő adásban fakadt ki, miután arról értesült, hogy egy vadász lőhette ki azt a fokozottan védett európai szürke farkast, amelynek tetemére Nagyvisnyó mellett találtak rá. A műsorvezető fegyverben, erőszakban hívő, kisebbségi komplexusos, péniszhosszabbító embereknek nevezte a vadászokat, akik Istent játszanak, közben alkoholisták.

Több reakció is érkezett, többek közt Tibi atya is hosszasan sorolta a műsorvezető meglátásaival szembeni érveket a közösségi oldalán. Sebestyén Balázs ezt nem hagyta szó nélkül, visszaszólt a fiktív papnak.

„Kedves Tibi atya! Nehéz dolog vitatkozni valakivel, aki nem is létezik. Vagy legalábbis arccal, valódi névvel nem vállalja magát! De belemegyek a játékba. Atyám!

Mikor állítottam én, hogy a vadgazdálkodás szükségtelen hülyeség?

Jópárszor elmondtam, hogy tudom és értem, milyen jelentőséggel bír a vadászat a természet egyensúlya, épségének megőrzése szempontjából. És azt is elmondtam, hogy tisztelem azokat az embereket, akik az élővilág megóvására törekednek. Aminek része az állományszabályozás, vagyis az állatok leölése is. Ezek a kíváló vadászok együtt élnek az erdővel, ismerik minden zaját, neszét, állatát, tisztelik és becsülik a természetet, az állatokat” – kezdte a bejegyzést a rádiós.

Forrás: Szabó Gábor/Origo, Facebook/Tibi atya

Hosszan ecseteli véleményét, majd a végén így fejezi be a terjengős bejegyzést: „És ha már úgy döntöttél, kedves atyám, hogy az állatvilág és a normális vadászok helyett a részeges puskások védelmére kelsz, segítek: egyáltalán nem szorulnak a védelmedre.

A magyar vadászok túlnyomó része gazdag ember, és kemény érdekérvényesítő. Az, hogy én, vagy a műsorvezetőtársaim mit mondunk róluk, semmit se változtat majd a viselkedésükön. Nem veszítesz híveket.

Csak arra kérlek, így a legvégén, hogyha már rólam írsz, legalább vedd a fáradságot és hallgasd vissza a megszólalást, mert posztod így csupán egyszerű, néphergelő lájkvadászatnak tűnt! Dícsértessék!” –zárja a posztot.

Persze, Sebestyén Balázs így utólag már kissé kozmetikázta saját szavait, mert eredetileg ilyenek hangzottak el: "Csoda, hogy még van vadász Magyarországon. Az összes le kellett volna lője a másikat! Vannak normális vadászok, nem azt mondom, de kevés. Sok a hülye. A nyolcéves gyerek szintjén vannak. Borzasztó! Az megy vadásznak, aki gyáva katonának."

Ezt pedig nehéz nem általánosításnak érteni.

Sebestyén Balázs meglehetősen leegyszerűsített kirohanására Tibi atyánál ismertebb és elismertebb ember is regált. Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze azt mondta: "Sebestyén Balázsnak fogalma sincs a vadászatról.

Lőjék le egymást a vadászok? Miközben a farkast meg a kutyát sajnálja? Talán, ha elolvasná Széchenyi vagy Kittenberger könyveit, megváltozna a véleménye" - mondta a Nemzet Színésze, aki évtizedek óta vadászik.