Pár égető kérdés a The Walking Deaddel kapcsolatban

walking dead
Vágólapra másolva!
Visszatért a kultsorozat, akadt pár érdekesebb fordulat, de még mindig sok az értelmetlen vagy megmagyarázhatatlan esemény.
Vágólapra másolva!

Elindult a The Walking Dead 9. évadja is, nézettségben komoly lejtmenet: de mivel az egekben voltak a számok, kábelen különösen erősnek számított, legalább volt honnan esnie. Ennél sokkal gyatrább nézettséget hoz pár – kritika által dicsért – sorozat, úgyhogy a csökkenés ellenére sem fenyegeti most még a The Walking Deadet a kasza.

Forrás: AMC
Forrás: AMC

Szép, idilli képekkel, családi harmóniával, léleksimogató percekkel nyitunk, nyilván azért, hogy annál erősebb legyen a kontraszt, amikor hörgést hallató, félig leszakadt pofájú, agresszív élőhalottak támadnak derék hőseinkre. Rick, Michonne és a gyermek egy mezőn ácsorognak, tisztára olyan, mintha A farm ahol élünk-be csöppentek volna, és az lenne a legnagyobb bajuk, hogy miből vegyenek új cipőt a kicsinek.

Forrás: AMC

A kis csapat Washingtonba megy, javakat zsákmányolni – nos, ideje volt már kicsit kimozdulni, hiszen nyolc éve ugyanazon a pár négyzetmérföldön bolyong a kompánia. A néző egy része amúgy is várta már, hogy kimoccanjanak hőseink az átkozottul unalmas erdőből, és ez végre megtörtént, még ha csak negyedórára.

Forrás: AMC
Forrás: AMC

Elkezdték felépíteni szépen Maggie keményebb karakterét, aki nem szívbajos, és megmutatja, ki az úrnő Hilltopban. Kiderül, hogy jelentős véleménykülönbség van Rick és Maggie közt, főképp a szegény nyomorultak megsegítésének témájában: előbbi tovább támogatná Negan korábbi katonáit, utóbbi hagyná, hadd rohadjanak meg a komor gyártelepen, ahol tengetik szerencsétlen életüket. Anélkül, hogy ismernénk a képregények következő részeit, azt tippelnénk, a két régi bajtárs egymás ellen fordul hamarosan.

Azért pár kérdés motoszkál bennünk:

– Miért rettentően kiszámítható a sorozat? Ki nem tudta előre, hogy valamely szereplő alatt beszakad az üvegpadló, lezuhan majd a zombik közé, de valahogy – csodával határos módon – mégiscsak túléli?

– Egy cuccokkal együtt ránézésre 110 kilós embert kötéllel felhúznak úgy, hogy egy törött üvegtáblán csúszkál végig a megfeszült kötél? A valóságban úgy elszakad, mint a pinty, kép alább:

Forrás: AMC

– Mi az istennek hurcolnak nagy keservesen haza messziről egy százéves szekeret, amit az imádság tart össze? Nincs szekér szerte a megyében?

Forrás: AMC

– Nincs eke az egész államban, épp onnan kell elhozni egy muzeális darabot?

– Elképzelhető, hogy a zombiapokalipszis kitörése óta eltelt sok év alatt nem alakult ki egy központi irányítás, egy hadsereg, nem indult be egy rádióadó?

– Mikor tudjuk meg, mi van amúgy a világban, más országokban? Várjunk türelemmel, majd a 20. évadban?