Csákányi Eszter: A családi életünk viccbe ment át

Vágólapra másolva!
Helgát alakítja a Bogaras szülők című magyar sorozatban: szerepéről és édesapjáról mesélt.
Vágólapra másolva!

Csákányi Eszter is szerepel a Bogaras szülőkben: az első részben még nem sokat láttunk belőle, de egyre többet mutat majd a karakter. „Ő egy szigorú tanárnő, minden tervet végig akar vinni, de közben nagyon szereti a gyerekeket, és ez ki is derül a sorozatból. Nagyon energikusak, szenvedélyesek: egy kolléga négy óra után elfárad, de a gyerekek nem, hálásak és igazak. Nem hantáznak, kimondják, amit gondolnak" – mesélte a színésznő.

Csákányi Eszter Forrás: TV2

„Különböző társadalmi rétegből jövő szülők története ez egy alternatív iskolában, ahol az igazgató szimpatikus, de kissé alkalmatlan. Helga rendet tesz Mászáros Máté körül, ő játssza az igazgatót: annyira huncut és pajkos, hogy állandóan elnevettük a jeleneteket" – emlékezett a forgatásra.

Elfogadták, hogy sokat van távol

Csákányi Eszter édesapja, László, 1992-ben meghalt, szeretettel emlékszik rá. „Apám nem nagyon folyt bele az iskolai dolgaimba, ő rettentő sokat dolgozott. Reggel próbára ment, napközben ott volt a szinkron vagy tévé, este előadás. Ha voltak szabadnapok, akkor családi életet éltünk, ami viccbe ment át, mert elképesztő humora volt" – mondta a TV2-nek.

„Mi elfogadtuk, hogy ő dolgozik, és nem jár be szülői értekezletre. Néha azért volt egy-két pofon, kis számonkérés, mert amúgy mindent tudott rólunk. Ha haragudott rám, akkor nem a nevemen szólított, hanem lányomnak. Csodálatosan bájos ember, isteni apa volt" - mesélte.

A Bogaras szülők kedd este 10-kor megy a TV2-n.