Visszavonulásáról beszélt Sir David Attenborough

Sir David Attenborough
SYDNEY, AUSTRALIA - FEBRUARY 08: Sir David Attenborough at the Australian Museum to receive a Lifetime Patron award at a special luncheon on February 8, 2017 in Sydney, Australia. Sir David was recognised for his lifetime's work in the fields of natural science and conservation. The Australian Museum also named its newly discovered genus after the living legend, the Attenborougharion rubicundus - a snail, 35-45mm long, found only in Tasmania. (Photo by James D. Morgan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Bízik benne, hogy nem másnak kell őt figyelmezetnie, hanem maga érzi majd a jeleket.
Vágólapra másolva!

A 91 éves Sir David Attenborough még mindig aktív, ráadásul ő narrálta azt a műsort, amely a legnézettebb volt 2017-ben az Egyesült Királyságban, ez a Kék bolygó című angol természetsorozat második évadja volt. A Radio Timesnak elmondta, hogy „eléggé tele van" a 2018-as naptára, azaz nem áll le.

Forrás: Getty Images/James D. Morgan

Az interjúban beszélt lehetséges visszavonulásáról: abban bízik, hogy saját maga is észreveszi majd, ha már nem bírja fizikailag a munkát, ha már nem találja a megfelelő szavakat. „Remélem, képes leszek felismerni ezt, mielőtt más mondaná nekem" – jelezte a természetfilmes, aki 1952 óta aktív, legalábbis akkor kezdett teljes munkaidőben dolgozni a BBC-nél.

Volt már kis zavar

Mindenkivel előfordul, hogy egy-egy szó, egy név, egy évszám nem jut eszébe, de sokakat ez nem zavar. Attenborough azonban a Telegraphnak beszélt korábban arról, hogy már nehezen jutnak eszébe bizonyos szavak, emiatt nemcsak a forgatókönyvírással, de a narrálással is adódnak gondjai.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Larry French

A kék bolygó folytatása, vagyis a Blue Planet II forgatásán történt például nemrég a svájci hegyekben, hogy nem jutott eszébe egy növény neve, amit a legendás természetfilmes igen rosszul élt meg.

„Ott sárgállottak azok a mezők, és egyszerűen nem emlékeztem annak a növénynek az átkozott nevére. Valamit mondani akartam róla, de nem tudtam, már csak Genova közelében jutott eszembe, hogy repce" – mesélte akkor.

Az elmúlás is foglalkoztatja

Nemrég David Attenborough elmondta azt is, hogy egyre többet gondol a halálra, mivel napról napra egyre nagyobb a valószínűsége, hogy meghal. Arra a kérdésre, hogy van-e valami a halál után, tömör nemmel felelt.

Forrás: Getty Images/Stuart C. Wilson

Azt állítja, hogy karrierje során a pénz sosem érdekelte igazán: amit keresett, mindig visszaforgatta az utazásokba, új felvételekbe. „Az egész a természetes kíváncsiságról szól. Volt korábban rengeteg faj, amely egyszer csak eltűnt a Földről, és senki sem tudta, mi történt vele, mert

Vannak aztán olyan fajok, amelyek úgy nemzenek utódokat, hogy nem érintkeznek egymással, és még reggelig sorolhatnám a különös példákat, amelyek mind felébresztették a kíváncsiságomat az állatvilág iránt" – mesélte egy sajtóeseményen, amelyen az Origo is kinn volt.

A tévés legendáról többet itt olvashat.