Király Viktor: Ezerszer széttörte a szívemet, de mégis szeretem

Dal 2018 produkció, TV műsor, Akvárium 2017.12.06.
Király Viktor
Vágólapra másolva!
Király Viktor a Budapest Girl című dalával indul A Dal 2018-ban, az új dalban sok saját élményt, régi emléket használt fel, de mostani érzéseit is beleszőtte. Jól bírja a kritikát, bár zeneileg nagyon határozott - erről mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

"Csipegettem saját emlékekből, életszituációkból, mostani érzésekből. Nem kifejezetten szerelmes dal, inkább egy vad lányról szól, akit nehéz megtartani. Általában inkább a férfiakról szokták azt mondani, hogy az a tipikus, aki ott alszik, aztán váratlanul hazamegy reggel. Na, ezt most egy lány csinálja" - mesélte a Budapest Girl című dalról az Origónak.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Próbálta a szöveget úgy megírni, hogy kétértelmű legyen: egyszerre gondol a lányra és Budapestre, párhuzamba állítja őket egymással. "Van párhuzam, ahogy a dalban is mondom, ezerszer széttörte a szívemet, de mégis szeretem. Ezt lehet mondani Budapestre is" - mondta.

Működik. Spontán, és remélem egyben jó ötlet is volt, hogy neveztem vele A Dalba. Az elsődleges célom zenészként és dalszerzőként mindig az, hogy szeressék a dalomat, ez ezúttal is így van. Ha nem lenne az Eurovíziós Dalfesztivál hazai előválogatója, akkor is kiadnám a dalt, csak akkor nem lenne lehetőség, hogy ilyen széles körben megismerje a közönség" - mesélte.

Stresszeli a verseny, nem szereti a versenyhelyzeteket, igyekszik nem így tekinteni A Dalra. „Ez a legnagyobb irónia az életemben, hisz rengeteg ilyen versenyben szerepeltem már. Az alapvető gondolatom, hogy a zene a lehető legszubjektívebb dolog, így indulok neki. Ha szeretik a dalomat, örülök, ha megnyerem, még jobban örülök."

Nem érzi előnynek az ismertséget

A mezőnyt nagyon erősnek tartja, mint mondja, egyik dalra sem húzta a száját, mikor először végighallgatta. "Lehet hallani a magyar zenei körökben, hogy egyre erősebb a zeneipar, ennek nagyon örülök" - tette hozzá.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Dal 2018 versenyzőinek nagy része nem ismert országosan, de nem érzi, hogy ismertsége előnyt jelentene velük szemben.

"Nem előny ez nekem, sőt! Néha az ilyen versenyben átok tud lenni az ismertség, mert akkor már nem figyelnek annyira a dalra, csak a névre. Az ember mindig tanul, bírom az építő kritikát.

Jó tudni, hogy az elmúlt évek munkája és tapasztalata alapján elég határozott vagyok zeneileg. Szerintem egy zenész legyen határozott a saját művében, hisz az az övé. Lehet szétszedni, piszkálni dalokat szubjektíven, de az előadó tudja, hogy miért olyannak írta, miért olyannak szánta."