A legidegesítőbb, legirritálóbb sorozatszereplők

Game of Thrones - Series 02
Episode 10 "Valar Morghulis"
Jack Gleeson as Joffrey Baratheon.
©Copyright 2000-2005 Home Box Office Inc
Game of Thrones - Series 02 Episode 10 "Valar Morghulis" Jack Gleeson as Joffrey Baratheon. ©Copyright 2000-2005 Home Box Office Inc
Vágólapra másolva!
Szinte minden sorozatban vannak olyan szereplők, akikkel nem szimpatizálunk, ehhez pedig még csak negatív karakternek sem kell lennie az alanynak. Elég a rossz kisugárzás, viselkedés, döntések, netalántán a főhős hátráltatása. Bőven volt miből válogatni, érkezzen tehát néhány olyan karakter, akitől mindenkinek kinyílik a bicska a zsebében.
Vágólapra másolva!

Kim Bauer (24)

A sokat látott ügynök, Jack Bauer lányát játszó Elisha Cutbert egy szemrevaló, tehetséges és szimpatikus színésznő, itt mégis egy elképesztően irritáló karaktert kelt életre. A 24-ben rengeteg ember lelte halálát az évadok során, Kim valahogy mégis mindig megúszta, pedig számtalanszor keveredett nehéz szituációkba.

Kirohanásai, hisztijei sem tették szimpatikusabbá, nem is beszélve arról, hogy folyamatosan hátráltatta Jacket, akinek nyilván meg kell mentenie, elvégre a lányáról van szó. A nem éppen eszéről híres a karakter mégis munkát kapott az antiterrorista csoportnál, csak hogy tovább fokozza az addig sem gyenge unszimpátiánkat.

Skyler White (Breaking Bad)

Igazi megosztó karakter, akit sokan egy végtelenül erős és kedvelhető nőnek tartanak, de legalább ennyien ki nem állhatják, nem véletlenül. Tény, hogy nem lehet egyszerű egy rákban szenvedő, közben kémiatanárból drogbáróvá avanzsáló férfi mellett élni, de Skyler már akkor is borzasztóan ellenszenves volt, amikor még minden rendben ment.

Rendre rossz döntéseket hoz, iszonyatosan manipulatív, ellentmondásokba kergeti magát, arról nem is beszélve, hogy még a férjét is megcsalja. Talán a legkomplexebb, legemberibb szereplő az összeállításban, pont ez teszi annyira idegesítővé és megvetendővé. Abban viszont mindenki egyetért, hogy Anna Gunn óriásit alakít a szerepben.

Joffrey Baratheon (Trónok harca)

A Trónok harcában is sok idegesítő, ellenszenves arc van. Ramsay, Cersei, a homokkígyók és még sorolhatnánk, de van egy karakter, aki kiemelkedik a mezőnyből. A fiatalon trónra kerülő Joffrey maga a megtestesült gonosz. Elkényeztetett ficsúr, aki megfutamodik a problémák elől, ugyanakkor előszeretettel terrorizálja a körülötte élőket.

Kifejezetten elnagyolt a jelleme, de pont attól válik irritálóvá, hogy csak egy dühös kisfiút látunk benne, aki túl nagy hatalmat kapott. Mégsem lehet tenni ellene, elvégre ő a király. Azért valakinek mégis sikerült, a haláltusája pedig a tévétörténelem egyik legkielégítőbb pillanata volt.

Lapozzon, a cikk folytatódik!