Idén is kiosztották a Karinthy-gyűrűt

Vida Péter színművész
Budapest, 2018. június 25. A Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotóit és előadóit díjazó Karinthy-gyűrű idei díjazottja, Vida Péter színművész az elismerés átadásán a volt rádiószékház Márványtermében 2018. június 25-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Vida Péter színművész vehette át az idén a Karinthy-gyűrűt, amellyel a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotóit és előadóit díjazzák.
Vágólapra másolva!

A 44. alkalommal kiosztott kitüntetést Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója adta át Vida Péternek a Magyar Rádió Márványtermében.

A Karinthy-gyűrűt 1975 óta minden évben, Karinthy Frigyes születésének évfordulója alkalmából ítélik oda, és adják át a közmédia szórakoztató műsoraiban nyújtott kiemelkedő teljesítményekért, szerzőknek, előadóknak, a szatirikus és a humoros műfaj kimagasló szereplőinek.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az idei díjazott, Vida Péter 1973-ban született Miskolcon. A Színház- és Filmművészeti Főiskolára 1992-től 1996-ig járt, elvégzése után a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött, majd a szolnoki Szigligeti Színház, a budapesti Nemzeti Színház és ismét a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt. A Rádiókabaré állandó közreműködője, számos hangjáték szereplője. 2012-től a Thália Színház színművésze.