A legjobb egyévados sorozatok, 2. rész

Vágólapra másolva!
Egyes sorozatokat idejekorán elkaszálnak, míg másokat direkt rövidre terveznek, mindenesetre az tény, hogy nem feltétlenül szükséges több szezonon átívelő történet ahhoz, hogy maradandó alkotás szülessen. Sokan nem is szeretnék évekig követni a főszereplők sztoriját, inkább elég nekik egy kompakt, „van eleje, van vége” történet. Ennek szellemében jöjjön néhány, a legjobban sikerült egyévados sorozatokból. Cikksorozatunk első része itt olvasható, jöjjön a második menet!
Vágólapra másolva!

Különcök és stréberek

Az 1999 és 2000 között futott széria nagy kultusznak örvend Amerikában, nem véletlenül. A középiskolai felnövéstörténetek egyik alapköve, mely a címben feltűnő klikkeket veszi górcső alá, a főszereplő Lindsay (Linda Cardellini) szemén keresztül. Könnyed, szórakoztató, remek humorú darab, ami képes komoly és drámai lenni, az iskola mellett pedig a család egységességébe, problémáiba is betekintést enged.

Az első szerepeikben sziporkázó James Francot, Jason Segelt és Seth Rogent pedig külön élmény nézni. Összesen 18 epizód készült belőle, de még az első évad befejezte előtt elkaszálták és csak a rajongók nyomására készítették el az utolsó részeket. Kár érte, noha így is a kései 90-es évek egyik legjobb darabja.

Lapozzon, a cikknek nincs vége!