Leállították az eljárást Gáspár Győző ellen

Savanyú a szőlő  Gáspár Győzőnek,felesége megy a dzsungelbe
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fellebviteli Igazgatósága leállítja a Gáspár Győzővel szemben indított közigazgatási eljárást.
Vágólapra másolva!

Mint megírtuk, a NAV 40 millió forintot akart behajtani a Romantic együttes frontemberén. Tavasszal többek között 11 kiló aranyat foglaltak le egy széfbankban, valamint december 7-re árverést is hirdettek a lánya, Gáspár Evelin nevére írt házban. A konyhabútortól az ülőgarnitúrán át minden új tulajdonoshoz került volna.

A Blikk szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fellebbviteli Igazgatósága le kell hogy állítsa a Gáspár Győzővel szemben indított közigazgatási eljárást, miután a Kúria hatályon kívül helyezte az első fokon eljáró bírósági ítéletet, és új eljárás lefolytatására kötelezte az adóhatóságot.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"A Kúria most kimondta, hogy a NAV azzal a lépésével, hogy a külföldi megkeresés bevárása nélkül hozta meg első és másodfokon is döntését, megfosztotta a felperest a jogorvoslati jogosultságától" - magyarázta a lapnak dr. Szilágyi Roland ügyvéd arra utalva, hogy az eljárás azután indult, hogy Gáspár Győző egy román cégtől 50,3 milliót vett fel.

A jogi képviselő hozzátette, a perben a közigazgatási eljárás során lefoglalt vagyontárgyakat is vissza kell adni.

Hét évvel ezelőtt két eljárás indult Gáspár Győző ellen, egy bűnvádi és egy közigazgatási. Hivatalosan ma is gyanúsítottnak számít, bár 2012-ben egyszer már elmarasztalták: 1 év 8 hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A vagyonosodási eljárás idén zárult le, de az új ítélet értelmében meg kell ismételni az egészet. Dr. Szilágyi Roland szerint még évekig eltarthat az ügy - írja a lap.