Szexuális zaklatással vádolják a kerekesszékes rádióst

2017.12.04. 12:44

Kilenc nő vallott John Hockenberry ellen, a négyszeres Emmy-díjas rádiós állítólag kéretlen szexuális ajánlatokkal bombázta őket.

A négy Emmy-díjjal és három Peabody-díjjal jutalmazott John Hockenberry augusztusban már nyugdíjba vonult, otthagyta The Takeaway című show-ját az NPR rádiónál – nem élvezheti azonban maradéktalanul a nyugdíjas éveket, kilenc nő vádolta meg szexuális zaklatással.

A lavinát Hockenberry egyszeri vendége, Suki Kim írónő indította el, ő azt állítja, hogy a férfi a műsor után szexuális tartalmú leveleket küldött neki, volt, amelyiknek az volt a tárgya, hogy "szükségem van még egy adagra belőled".

John HockenberryForrás: AFP/2014 Getty Images/Astrid Stawiarz

A nő körbekérdezett az NPR-nél, hogy más is tapasztalt-e hasonlót, mire Hockenberry egyik régi kolléganője, Kristen Meinzner is előállt azzal, hogy a férfi kéretlen ajánlatokkal bombázta. A cégnél még heten vallottak ilyesmiről, ők azonban már csak név nélkül mondták el a történetüket.

Az 1976-ban egy balesetben lebénult Hockenberryt sokkolták a vádak, de visszagondolva elismerte, hogy valóban megesett, hogy "a viselkedése nem volt helyénvaló". Szerinte az, hogy kerekesszékbe lett kényszerítve, meglehetősen erőtlenné tette, ezért akart hatalmat gyakorolni az embereken – de persze, mint írta, ez igazából nem mentség semmire.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK