Szexuális zaklatással vádolják a kerekesszékes rádióst

Future Of Film Panel: Stories By Numbers - 2014 Tribeca Film Festival GettyImageRank2 BOARD HORIZONTAL Full Length Talking USA New York City Movie JOURNALIST PORTRAIT Film Industry Arts Culture and Entertainment Celebrities John Hockenberry Tribeca Film F
NEW YORK, NY - APRIL 24: Reporter John Hockenberry speaks during Future Of Film Panel: Stories By Numbers - 2014 Tribeca Film Festival at SVA Theater on April 24, 2014 in New York City. Astrid Stawiarz/Getty Images for the 2014 Tribeca Film Festival/AFP
Vágólapra másolva!
Kilenc nő vallott John Hockenberry ellen, a négyszeres Emmy-díjas rádiós állítólag kéretlen szexuális ajánlatokkal bombázta őket.
Vágólapra másolva!

A négy Emmy-díjjal és három Peabody-díjjal jutalmazott John Hockenberry augusztusban már nyugdíjba vonult, otthagyta The Takeaway című show-ját az NPR rádiónál – nem élvezheti azonban maradéktalanul a nyugdíjas éveket, kilenc nő vádolta meg szexuális zaklatással.

A lavinát Hockenberry egyszeri vendége, Suki Kim írónő indította el, ő azt állítja, hogy a férfi a műsor után szexuális tartalmú leveleket küldött neki, volt, amelyiknek az volt a tárgya, hogy "szükségem van még egy adagra belőled".

John Hockenberry Forrás: AFP/2014 Getty Images/Astrid Stawiarz

A nő körbekérdezett az NPR-nél, hogy más is tapasztalt-e hasonlót, mire Hockenberry egyik régi kolléganője, Kristen Meinzner is előállt azzal, hogy a férfi kéretlen ajánlatokkal bombázta. A cégnél még heten vallottak ilyesmiről, ők azonban már csak név nélkül mondták el a történetüket.

Az 1976-ban egy balesetben lebénult Hockenberryt sokkolták a vádak, de visszagondolva elismerte, hogy valóban megesett, hogy "a viselkedése nem volt helyénvaló". Szerinte az, hogy kerekesszékbe lett kényszerítve, meglehetősen erőtlenné tette, ezért akart hatalmat gyakorolni az embereken – de persze, mint írta, ez igazából nem mentség semmire.