Véletlenül bezúzták a díszletet - fura okból elkaszált sorozatok

Jamie Lynn Spears
Vágólapra másolva!
Egy sorozatot nem csak a rossz nézettség vagy a drága előállítás miatt kaszálhatnak el, akadnak néha sokkal különösebb, már-már szürreális indokok is. Volt, hogy véletlenül elbontották a díszletet, a tinisztár teherbe esett, vagy épp az alkotó pofátlanul azt merte kérni, hogy értesítsék jó előre a következő évad megrendeléséről. És hogy feltétlenül kell-e nézni egy sorozatot ahhoz, hogy élvezzük? Jó kérdés.
Vágólapra másolva!

A legtöbb sorozatot valószínűleg azért kaszálják el a tévétársaságok, mert elégedetlenek a nézettséggel, de az is viszonylag gyakran előfordul, hogy kezdik sokallni a költségeket, esetleg a főszereplő kezdene már új projektbe, az ő döntése miatt nem tudják folytatni a történetet.

Akadnak azonban a tévétörténetben jóval furább esetek is, egészen más okok miatt is vetettek már véget egy-egy szériának – íme, pár különös példa!

Angel

Forrás: WB

A Buffy, a vámpírok réme testvérsorozatánál az volt a baj, hogy az alkotónak, Joss Whedonnak elege lett abból, hogy mindig az utolsó pillanatban szólnak neki a széria megújításáról. Megkérte hát a csatorna akkori főnökét, hogy a következő évad előtt időben szóljon neki, az azonban állítólag nem mert előre ígérni semmit, inkább rögtön elkaszálta a produkciót.

Batman

Forrás: ABC

A klasszikus, 1966-ban indult Batman-sorozatból három évadot készített az ABC, utána már túl drágának tartotta – ahelyett azonban, hogy elkaszálta volna, eladta az NBC-nek. A történet két hét múlva folytatódott volna a másik csatornán, erről azonban az ABC-nél nem mindenki tudott: a stúdió munkatársai időközben az utolsó darabig megsemmisítették a díszleteket, az NBC pedig így már nem vette át a produkciót.

Deadwood

Forrás: HBO

Mostanában egyre érkeznek az új infók a Deadwood feltámasztásáról, a sorozat azonban 2006-ban viszonylag hirtelen ért véget. Itt nem is annyira a producerek, mint inkább az alkotó, David Milch volt a felelős a kaszáért – az HBO ugyanis felajánlotta neki, hogy készíthet egy rövidebb, negyedik évadot, amivel lezárhatja a történetet, Milch azonban makacskodott, vagy egy teljes szezont akart, vagy semmit.

Az igazság ifjú ligája

Forrás: Warner Bros.

Egy 2011 és 2013 között futott rajzfilmsorozatban, Az igazság ifjú ligájá-ban az alapul szolgáló képregényekhez híven több női karakter is volt a főszereplők között, így az ifjú nézők között sok lány is akadt. A gyártó Warner Bros.-nak ez azonban nemigen tetszett, attól tartottak, hogy a lányok nem vásárolnak majd kellő mennyiségű akciófigurát – ezért inkább egy másik, kifejezetten fiús produkciókba ölték az energiát.

Lapozzon, tudunk még pár sorozatról, amelyet nem mindennapi indokkal kaszáltak el!