Diana videós vallomását akarja levetíteni egy brit tévécsatorna

Diana hercegnő
(FILE PHOTO) In this composite image a comparison has been made between Diana, Princess of Wales (L) and actress Naomi Watts. Naomi Watts will reportedly play Diana, Princess of Wales in a film biopic directed by Oliver Hirschbiegel. ***LEFT IMAGE*** Diana, Princess of Wales (1961 - 1997), on a walkabout in Brixton, South London on October 27, 1983. (Photo by Reg Lancaster/Express/Getty Images)***RIGHT IMAGE*** LONDON, UNITED KINGDOM - AUGUST 08: Naomi Watts on the set of the 'Diana' movie on August 8, 2012 in London, England. (Photo by Neil Mockford/FilmMagic)
Vágólapra másolva!
Diana "videós vallomásainak" közzétételére készül a Channel 4 brit televízió, amelyben a néhai walesi hercegnő intim részleteket oszt meg a tönkrement házasságáról, a szexuális életükről, és bírálja a brit uralkodóházat is. A televíziós csatorna döntését sokan ellenzik, köztük Diana fivére is.
Vágólapra másolva!

A brit sajtó értesülései szerint Spencer gróf - Diana fivére - felszólította a channel 4 televíziós csatornát, hogy ne adja le az 1992-1993-as felvételeken alapuló dokumentumfilmet. Szerinte ugyanis ez szenvedést okozna Károly és Diana két fiának, Vilmos hercegnek és Harry hercegnek.

A felvételeken a néhai hercegnő intim részleteket oszt meg tönkrement frigyéről és nemi életükről, valamint bírálja az uralkodóházat.

Bulimiájáról is beszél a felvételeken. Azt mondja, úgy érezte, nem felel meg a királyi család elvárásainak, ezért

maga ellen fordult.

Más titkokat is elárul, például azt hogy fontolóra vette: megszökik az egyik testőrével. Férje és Camilla Parker-Bowles viszonyára utalva felteszi a kérdést, hogy miért sürög-forog állandóan körülöttük a jelenlegi Kamilla cornwalli hercegnő, mire Károly azt válaszolja, nem akar ő lenni az egyetlen walesi herceg, aki sosem tartott szeretőt.

Diana testvére úgy véli, a 90 perces dokumentumfilm - amelyet a tervek szerint augusztus 6-án mutatnak be, Diana hercegnő halálának közelgő 20. évfordulója előtt - sérti a hercegnő emlékét és magánszféráját.

Forrás: AFP/Patrick Riviere

A felvételek a hercegnő életének egyik legnehezebb időszakában készültek, és

egyértelműen nem a nyilvánosságnak szánták őket.

A 12 videót Diana beszédtanára, Peter Settelen rögzítette. Egy részüket a hercegnő komornyikjánál találták meg egy házkutatás során más, Dianától ellopott tárgyakkal együtt. Több felvétel hollétéről viszont továbbra sem tudni.

Az a hét beszélgetés, amelyet levetíteni szándékozik a Channel 4, még soha nem volt látható a brit televízióban.

Forrás: Getty Images/2007 Getty Images/Princess Diana Archive

A BBC közszolgálati médiatársaság ugyan tíz éve 30 ezer fontért megvásárolta a felvételeket, végül azonban a királyi család haragjától tartva nem mutatta be. Az Egyesült Államokban viszont látható volt 2004-ben, de ott is heves bírálatokat váltott ki a halott hercegnő magánéletének megsértése miatt.
A Channel 4 egyelőre nem tett le arról, hogy bemutassa a filmet. A műsor címe egyébként Diana: In Her Own Words (Diana a saját szavaival) lesz.

A csatorna azt hangoztatja, hogy bár a videók nem a nyilvánosság számára készültek, a bennük elhangzottak közérdekűek.

Állításuk szerint mindent alaposan mérlegeltek, és arra jutottak, hogy a felvételek egyedülálló bepillantást adnak, hogyan látta Diana a házasságukat, a brit uralkodóházat, és ezt saját szemszögéből el is mondja.