Milyen nyomasztó titkokat rejteget Nicole Kidman és Reese Witherspoon?

Hatalmas kis hazugságok
Vágólapra másolva!
A Hatalmas kis hazugságok elsőre olyannak tűnhet, mint egy újragondolt Született feleségek: a középpontban gazdag, titkokat rejtegető családok, pontosabban gazdag, titkokat rejtegető nők állnak, akik barátságot, majd komoly szövetséget kötnek. A hétrészes sorozatban megismerjük a csendes kisváros, Monterey lakóit, de elég gyorsan kiderül, hogy a fényűzés és a jólét felszíne alatt súlyos titkok, bántások és bosszúvágy lapulnak.
Vágólapra másolva!

Az HBO új sorozata már első ránézésre jónak ígérkezett, a főbb szerepeket Nicole Kidman, Reese Witherspoon és Shailene Woodley kapta, a leírás pedig egy erotikával, átverésekkel és titkokkal teli sorozatot ígért, ami gyilkosságról és gonoszságról mesél.

Három anya a főszerepben Forrás: HBO

A történet központjában három anya, Madeline, Celeste és Jane áll, a sztori pedig egyszerre két síkon zajlik: egyrészt az ő szemükön keresztül ismerjük meg az egyre bonyolultabb eseményeket (a múltban), másrészt a város lakóinak tanúvallomásai alapján rakhatjuk össze a szálakat (a jelenben), akiket épp a rendőrségen faggatnak egy gyilkosság miatt.

Egyre több titokra derül fény

Óriási felháborodást kelt az első iskolai napon, hogy az egyedülálló anyaként a városba költöző Jane (Shailene Woodley) fiát meggyanúsítja az egyik befolyásos és dúsgazdag család kislánya azzal, hogy fojtogatta.

A szülők egy része rögtön ellenségként tekint a kisfiúra, Ziggyre és az anyjára.

Madeline és Celeste állnak csak mellette, és míg a kisfiú végig tagadja, hogy ő volt a bántalmazó, egyre több titokra derül fény.

Sokan Jane és fia ellen fordultak Forrás: HBO

Megtudjuk többek közt, hogy Ziggy apja azért nincs képben, mert Jane megerőszakolása után örökre eltűnt, Celeste (Nicole Kidman) tökéletesnek tűnő házassága korántsem az: a drága ruhák alatt testét kék-zöld foltok, zúzódások és ütések nyomai borítják, a pofonok és ütések pedig rendszerint vad szexbe torkollnak a férjjel, aki folyton csak üres ígéreteket tesz arra, hogy megváltozik.

Celeste házassága nem is olyan tökéletes Forrás: HBO

Madeline (Reese Witherspoon) élete sem egyszerű, egyrészt nem tud mit kezdeni exférje új, fiatal és gyönyörű párjával, nem jön ki tinédzser lányával, és mint kiderül, titokban viszonyt folytat, ami miatt szörnyű lelkiismeret-furdalás gyötri.

Madeline élete sem könnyű Forrás: Hatalmas kis hazugságok

Rengeteg a feszültség a családok és a párok közt,

a bántalmazott feleség keményen visszaüt és fenyegetőzik; a szerető felesége rájön, hogy párja kivel csalja; Ziggy anyja nekimegy a fiát vádoló szülőknek, és közben végig keresi az apát, akin bosszút akar állni a megerőszakolás miatt – többször elképzeli, ahogy rohan utána, utoléri, és fegyvert fog rá.

Jane bosszút akar állni Ziggy apján Forrás: HBO

Sok a feszültség

A kérdés az első pillanattól az, hogy vajon ki a gyilkos, és ki esett áldozatául ennek a mérhetetlenül sok feszültségnek. Mert oka szinte mindenkinek lenne rá, hogy eltüntessen valakit a színről. A hetedik rész közepéig nem is lehet sejteni, hogy mi lesz a végkifejlet, aztán amikor kiderül, hogy ki halt meg, és hogyan, összeáll a kép.

Egy iskolai bálon ér véget a történet Forrás: HBO

Persze az igazságot csakis a nők tudják, a barátságuk az utolsó részben alakul szövetséggé, és készek szemrebbenés nélkül hazudni is egymásért.

Monterey lakói és a rendőrség előtt végül rejtve marad, hogy mi zajlott azon az éjszakán,

a nézőben pedig nem marad kérdés, sem vágyakozás, hogy legyen még egy évad – egyszerűen tökéletesen zárják le a sztorit, bőven elég mindenre ez a hét epizód.