Felháborodtak a rákos betegek a Magyar Rákellenes Liga videója miatt

magyar rákellenes liga
Vágólapra másolva!
A Magyar Rákellenes Liga reklámfilmje sokkolta a rákos betegeket, már petíció is indult azért, hogy távolítsák el.
Vágólapra másolva!

A Magyar Rákellenes Liga sokkoló videót szeretett volna készíteni, az új reklámfilmmel azonban túlzásba estek, egyre több rákos beteg ad hangot nemtetszésének a közösségi oldalakon.

A reklám egy tárgyalóteremben játszódik, ahol a bírónő egészségtelen életmódja miatt elítéli a vádlottat. Az ítélet: rák.

"De miért pont én?" – kérdezi a férfi, majd jön a válasz: "Azért, mert nem sportolt, és egészségtelenül élt" – ezt a szerepet egyébként Tallós Rita színésznőre bízták, aki szintén küzdött a rákkal.

A videó felzaklatta és kiakasztotta a betegeket, létrejött egy Nem vagyok vádlott nevű Facebook-csoport, ahova sorra kerülnek fel a fényképek a betegekről, és petíció is született a reklám eltörléséért.

Felháborítónak és visszataszítónak tartjuk, hogy egy országos szervezet ilyen kommunikációt enged meg magának. A RÁK nem ítélet, a rákbeteg NEM VÁDLOTT. Ha egyetértesz velünk, tölts fel erre az oldalra egy szelfit, egy papírral a kezedben" – írják a közösségi oldalon.

Az adó egy százalékáért kampányoló reklám egyik ötletgazdája, a Rákellenes Liga elnöke, dr. Bittner Nóra reggel a TV2 műsorában védte a videót. Az onkológusorvos nem értette, hogy mi a probléma, egy reklámszakember és Demcsák Zsuzsa is kifejezte nemtetszését az élő műsorban.

A műsorvezető az adás után posztolt is közösségi oldalára: "Nem tudok, és nem is akarok objektív maradni ezzel a kampánnyal kapcsolatban. Kikérem magamnak mindenki nevében, aki valaha is érintett volt a rákkal kapcsolatban! Az én családom is...Köszönöm azt a sok üzenetet, amit a Mokka mai adása után küldtetek, és igen, a szavunkat fogjuk hallatni, hogy ilyen reklámok ne jelenhessenek meg!"