Megvan minden idők legjobb brit vígjátéksorozata

tested-lelked, A nevetés segítségével csodát tehetünk szervezetünkkel
Vágólapra másolva!
Száz brit komikus szavazott a legjobb ottani vígjátéksorozatra, egyharmaduk ugyanarra a szériára voksolt – a kedvenc karakterek viszont máshonnan kerültek ki.
Vágólapra másolva!

Az "angol humor" itthon is létező fogalom, de hogy maguk a britek mit tartanak igazán viccesnek, annak megállapítására a főleg vígjátéksorozatokat sugárzó Gold csatorna kért fel száz komikust, írót és színészt egyaránt.

Nagyjából egyharmaduk a Waczak szállóra voksolt,

a szavazás szerint ez lett tehát minden idők legjobb vígjátéksorozata, olyanokat előzött meg, mint az Én, Alan Partridge, a Fekete Vipera és az itthon még nem látott Father Ted.

A legkedveltebb vígjátéki karakter viszont nem a Waczak szálló-ból került ki, sem Basil Fawlty, sem Manuel, a pincér nem tudta annyira meggyőzni a szavazókat, mint Steve Coogan visszatérő figurája, kvázi alteregója, Alan Partridge – a figuráról egykori szerkesztőségi blogunkon írtunk bővebben.

Az Én, Alan Partridge-ból származik a komikusok kedvenc jelenete is, míg a kedvenc női karakter a Joanna Lumley által megformált Patsy lett a Pusszantlak, drágám!-ból.