Átszervezés a TV2 Csoportnál, Fischer Gábor a programigazgató

Fischer Gábor, TV2
Vágólapra másolva!
Átalakítja programigazgatóságának vezetését a TV2 Csoport. Július 1-től Fischer Gábor programigazgatóként felel a cégcsoport összes csatornájáért, míg Ökrös Gergely a portfólió kreatív igazgatójaként folytatja munkáját.
Vágólapra másolva!

2017. július 1-től egy személyben Fischer Gábor irányítja a TV2 Csoport közel száz fős programigazgatóságát. A szakember tíz éves televíziós tapasztalattal rendelkezik, számos sikeres kábelcsatorna felépítése és működtetése fűződik a nevéhez - közölte a TV2.

Fischer Gábor 2013 decembere óta dolgozik a TV2-nél, programstratégai vezetőként csatlakozott a céghez, 2016 februárjától pedig a TV2 Csoport kábelcsatornáinak programigazgatója.

Irányítása alatt a tavalyi évben 7 új csatornát indított el a cégcsoport.

A kábelportfólió növekvő eredményeinek köszönhetően a TV2 Csoport és az RTL Magyarország között az átvételkori (2016. január) különbség 9,8 százalékpontról 2,7 százalékpontra csökkent idén júniusra. Májusban pedig a TV2 könyvelt el kimagasló eredményt a teljes lakosság körében, ugyanis teljes napon 11.5% közönségarányt ért el az RTL Klub 11.0%-ával szemben - áll a közleményben.

Fischer Gábor, TV2 Forrás: tv2

A piac fragmentációja és a csatornabővítés miatt a saját gyártású műsorok stratégiai fontosságúak a TV2 Csoport számára, ezért július 1-től Ökrös Gergely igazgatóként felel a kreatív területek munkájáért. Az irányítása alatt dolgozó szakemberek feladata a már jól ismert brandek gondozása mellett, új műsorok és formátumok fejlesztése is.

"Amikor átvettem a cég vezetését, tudtam, hogy két fontos projektre kell párhuzamosan fókuszálni, ezért dedikált vezetőket neveztem ki, irányításuk alatt eredményesen végrehajtottuk az elmúlt 15 év legjelentősebb programinvesztícióját és portfólióbővítését.

Fischer Gábor programigazgatóként, míg Ökrös Gergely kreatív igazgatóként dolgozik tovább". – mondta Dirk Gerkens, a TV2 Csoport vezérigazgatója.