A támadások miatt Tóth Gabi eltüntette művésznevét

Tóth Gabi
Vágólapra másolva!
Tóth Gabi a Totova nevet adta új zenei projektjének, a névválasztás azonban nem sikerült túl jól, számos kritika érte a felvidéki magyarságtól, és egy csoport is szerveződött a Facebookon ellene. Úgy látszik, a felháborodásnak lett eredménye, az új név teljesen eltűnt az énekesnő oldalairól.
Vágólapra másolva!

Az énekesnő közösségi oldalán számolt be arról, hogy több felvidéki magyar lap is megkereste, és számos kritika érte a Totova név miatt, amit új zenei projektjének adott. Hosszasan írt arról, hogy miért ezt a nevet választotta, és állította, nem akart ezzel megbántani senkit.

"A dalaimmal igyekszem mindig pozitív gondolatokat sugallni és őszinte érzéseket közvetíteni, a színpadon és azon kívül is mindig önmagamat adni. Most egy új zenei projektet készítek alkotótársaimmal, ehhez választottunk egy fantázianevet. Ettől én még továbbra is Tóth Gabi vagyok.
A névválasztásnak nincs köze semmilyen politikai tevékenységhez, nem kívánja befolyásolni senkinek a nézeteit, és semmiképpen sem támogat olyan törekvéseket, melyek azt célozzák, hogy bárkit akarata ellenére kényszerítsenek bármire" – írta.

Forrás: Tóth Gabi / Facebook

A magyarázkodás nem volt elég, a Facebookon egy csoport szerveződött Bojkottálom Tóth Gabit a Totova név miatt névvel, a közel ezer tag pedig aktívan figyelte az énekesnő minden megmozdulását, képmegosztását, élő bejelentkezését. Míg Tóth Gabi A Dal színpadán énekelt szombat este, a csoporttagok arra biztatták egymást, hogy egy ponttal szavazzanak rá. "Szavaztunk: tény, hogy a zsűri tagjai mellett tőlünk kapta a legkevesebb, 7 pontot. Az 1 pontok hatása megmutatkozott. Totova pedig el sem hangzott, le sem írták, ki sem mondták sehol" – írta egy tag a produkció után, bár abban nincs igaza, hogy a 7 pont kevés, ez volt a fordulóban a legmagasabb pontszám a közönségtől, a többi fellépő vagy ugyanennyit, vagy kevesebbet kapott.

A Totova név teljesen eltűnt az énekesnő oldaláról, képeiről, a Hosszú idők című dala mellett a Tóth Gabi név szerepel, és A Dal honlapján sem hivatkoznak már Totovaként rá. A lázadás úgy tűnik, elérte célját.

A probléma egyébként az -ova utótaggal volt, az elmúlt években több kampány is indult Szlovákiában azért, hogy ez eltűnjön a nevekről, a felvidéki magyarok a magyar névhasználat fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet, ezzel jelezve, hogy Magyarországhoz tartoznak ők is.