Ne nyomozzanak szellemek után, ha kérhetem!

szellem
Vágólapra másolva!
Összeszedték, hogy mely brit tévéműsorokra érkezett a legtöbb panasz a helyi médiahatósághoz: 2007-ben közel 45 ezer nézőt bosszantott fel pár nagyszájú celeb.
Vágólapra másolva!

A Digital Spy szerzője összeszedett pár tévéműsort, tévés pillanatot, amely igencsak felbosszantotta a brit nézőket. A gyűjtéshez a helyi médiahatóság, az Ofcom adatait vette figyelembe, a szerint listázta a produkciókat, hogy a szervezet hány panaszlevelet kapott miattuk.

Az Ofcom 2003-as fennállása óta a rekordot a 2007-es Celebrity Big Brother tartja, a műsor miatt összesen 44 ezer 500 néző fordult a médiahatósághoz, további 3 ezer pedig közvetlenül a felelős csatornának, a Channel 4-nak panaszkodott.

Shilpa Shetty, a 2007-es rasszista botrány sértettje Forrás: AFP/Str

A Big Brother celebekkel készült különkiadásánál a rasszista hangulat miatt húzta fel magát a legtöbb néző, a játékosok közül páran ugyanis folyton sértegették egyik társukat, Shilpa Shetty indiai színésznőt. Az ügy akkortájt nemzetközi figyelmet is kapott, mi például itt és itt foglalkoztunk vele.

A brit nézők panaszkodtak többek között a Brass Eye című sorozatra, a Ghostwatch című, szellemek után nyomozó műsorra, Sex Pistols-interjúra és a The Jerry Springer Show-n alapuló operára is – a teljes listát itt tudja átbogarászni.