Kalandos, utazós reality jön a SuperTV2-re

Vágólapra másolva!
Hallott már a Kambodzsában található magyarok által épített árvaházról? A hanoi-i Vietnámi-Magyar Baráti Társaságról? Netán a Shanghaiban felépített Hősök teréről, a Guilinban álló Lánchíd és Erzsébet-híd másolatról?
Vágólapra másolva!

Az idei év nyarán két jó barát, a jogászként dolgozó Kurucz Dani és a zenész-újságíró Horváth Balázs azzal a céllal kelt útra, hogy hatvan nap alatt szárazföldi közlekedés keretében Moszkva érintésével eljussanak Thaiföld déli részére. Mindeközben olyan személyeket, sorsokat, épületeket, szobrokat, ételeket kerestek fel, amelyek a magyar kultúrához kötődnek. Nem elégedtek meg azonban ennyivel, a hátizsákjukba rejtett hungarikumokkal egy „szeletnyi" Magyarországot is magukkal vittek a távoli Ázsiába.

Itt az előzetes:

A közel 20.000 km hosszúságú útjuk során Ázsia olyan, eddig kevésbé ismert helyszíneit találták meg, mint a Shanghaiban álló Petőfi-szobor, vagy a Guilinban felépített Lánchíd. Ugyanakkor a néző olyan exkluzív helyekre is eljuthat a kaland során, mint Robert Capa halálának színhelye, a kambodzsai-magyar árvaház, de emellett nem marad ki Angkor, illetve Thaiföld tengerpartja és nagyvárosai sem - áll a közleményben. A produkciónak Herzán Mika kreatív-producer segített.

Összesen 8 darab, 24 perces epizódok készült. A Hungarikumokkal a világ körül első epizódja a Romis Film Group forgalmazásában 2018. január 5-én kerül elsőként adásba a Super TV2-n.