Cserpes Laura: Nem vagyok sem extrém, sem pszichopata

Cserpes Laura
Vágólapra másolva!
Magyar sorozatban kapott szerepet az énekesnő, a Korhatáros szerelemben alakít egy igen impulzív, hebrencs, extrovertált csajt, akit eleinte nagyon szeretnek a fiúk, majd utána bujkálnak előle. Örül, hogy ismert színészekkel forgat, és három nap kellett, mire megszokta a tőle elég idegen figurát. Még nyáron, a sorozat felvételén beszélgettünk vele.
Vágólapra másolva!

Mennyire fárasztó a munka?

Nekem csak a tizennegyedik forgatási napom ez, bírom. Tegnap pont balszerencsém volt, mert idejöttem Óbudára, egy kinti jelenet miatt, de időközben szakadni kezdett az eső, úgyhogy velem nem tudtak forgatni. Ez persze bárhol, bármely stábbal megtörténhet.

Forrás: KonczMarton/Konczmarton

Az egész forgatókönyvet olvasta, vagy csak a saját részeit kapja meg?

Az egészet megkaptuk, és aki akar, tisztában van a teljes történettel. Nem olvastam végig, de csak azért nem, mert Lili megformáláshoz nem kell tudnom, mi történik másokkal, akár később. Inkább a karakterbe szerettem volna minél jobban belemászni. Érdekes, hogy a harmadik forgatási napon éreztem, hogy igen, megvan ez a kicsit őrült, hebrencs lány.

A Korhatáros szerelem-sorozat forgatása, itt Kovács Patríciával van épp jelenete Fotó: Koncz Márton

Lili milyen életszakaszban van?

Nagyon színes egyéniség, nagy amplitúdón mozog. Ha szeret, akkor nagyon szeret, ha utál, akkor nagyon utál. Én a magánéletemben vagy énekesként egyáltalán nem vagyok ilyen extrém. Ugyanakkor valahol bennem van mélyen egy ilyen őrült karakter, és örülök, hogy itt kiélhetem.

A szélsőséges embereket vagy nagyon szeretik, vagy nagyon utálják. Itt mi lesz?

Nem tudom, elég pszichopata a csaj. Volt pár olyan jelenet, ami után mi is nevettünk, mert nem normális... de azért néha megmutatja, hogy mély érzésű, és csak arra vágyik, hogy szeressék. Sok butaságot követ el, de csak a szeretetért. Egy egyszerű lány alapvetően, de őszinte érzésekkel, nagyon tud kötődni, ragaszkodni.

Fotó: Koncz Márton

Volt kedvenc forgatási napja?

Kovács Patríciával mindig nagy élmény együtt dolgozni, de korábban nem találkoztunk, csak a castingon. Ott is kedves és segítőkész volt, rögtön elfogadott, ennek nagyon örültem.

A kérdésre visszatérve, amikor Lili beköltözik Alexhez, Tamás haverjához, mert kidobják az előző lakásából, ott voltak vicces jelenetek. Dóra Béla alakítja Alexet, nagyon ügyesen, és eljátszotta azt, mint akihez egy komplett őrült költözik be.

A zenei karrierje holt tart?

2017 elején jelent meg a lemezem, a Sztereotípia, tíz dal van rajta, és mindegyiknek társszerzője vagyok. Három év telt el az első lemezem óta, nehéz volt egy új csapatot találni, de sikerült. Én amúgy inkább zeneírásban vagyok otthon, a szövegben még nem, de elképzelhető, hogy jövőre már írok dalszöveget is. Örök nyughatatlan, elégedetlen típus vagyok, én már a következő lemezemen töprengek néha!

Cserpes Laura Forrás: Facebook / Cserpes Laura

A Dalban indul legközelebb?

2013-ban A Dal felfedezettjeként kerültem a pályára egy olyan szerzeménnyel, amely nagyon fontos volt nekem. Nem tudom, mikor esik be egy olyan ötlet, amivel pályázhatunk... tudatosan nem készülök még rá.

A Korhatáros szerelem szombat este, az Ázsia Expressz után indul a TV2-n.