Meghalt Robert Guillaume színész

Big Fish Premiere In New York CELEBRITY ENTERTAINMENT 277748
NEW YORK - DECEMBER 04: (U.S. TABS AND HOLLYWOOD REPORTER OUT) Actor Robert Guillaume attends the world premiere of "Big Fish" at the Ziegfeld Theater December 04, 2003 in New York City. (Photo by Evan Agostini/Getty Images) *** Local Caption *** Robert Guillaume
Vágólapra másolva!
Meghalt Robert Guillaume amerikai színész, akit közel 100 filmben és sorozatban láthattunk.
Vágólapra másolva!

89 éves korában meghalt Robert Guillaume, prosztatarákjának szövődményei végeztek vele Los Angeles-i otthonában.

A színészt az IMDb szerint összesen 98 filmben és sorozatban láthattuk 1966 és 2013 között, legismertebb szerepe a Benson című szitkom címszerepe volt. A széria a Soap spin-offjaként indult 1979-ben, végül hét évadot megért, Guillaume-nak pedig egy Emmy-díjat és további négy jelölést hozott.

Robert Guillaume 2003-ban Forrás: Getty Images/AFP/2003 Getty Images/Evan Agostini

A színész már a Soap-ért is megkapta az Emmyt, a Benson-ért pedig Golden Globe-ra is jelölték három alkalommal. Emellett egy Grammy-díjjal is büszkélkedhetett, Az oroszlánkirály-ban ugyanis ő volt Rafiki hangja, a filmhez kapcsolódó kiadvány pedig a legjobb gyerekeknek szóló prózai album lett 1995-ben.

Guillaume a Timon és Pumbaa című rajzfilmsorozatban is szinkronizálta Rafikit, de később, az Esti meccsek-ben még láthattuk is hosszabban a képernyőn, 2008-ban pedig még a Helyszínelők egyik epizódjában is szerepelt.