A rajt előtt változik A Dal mezőnye, egy zenekartól elköszöntek

A Dal dal sajtotajekoztato A Dal sajtótájékozató az Akváriumban
A Dal sajtótájékozató az Akváriumban
Vágólapra másolva!
A napokban változás történt A Dal 2017 harmincas mezőnyében: a Jetlag helyett egy Chase nevű énekes került be a dalválasztó show indulói közé.
Vágólapra másolva!

A Jetlag zenekarral többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült megoldást találniuk a készítőknek az együttműködésre, így a Jetlag nem léphet színpadra A Dal 2017-ben. A szakmai zsűri listáján következő előadó kap lehetőséget, Chase a „Dust in the Wind" című dalával indulhat a Duna televízión január 14-én este 19.30-kor kezdődő könnyűzenei tehetségkutató műsor harmincas mezőnyében.

A Dal sajtótájékoztató az Akváriumban Fotó: Hirling Bálint - Origo

Idén is lesz metál, elektronikus alapú popzene, igazi szerelmes szám, tehát klasszikus eurovíziós dal. A műsorban átadják „A Dal 2017 Legjobb Dalszövege" és „A Dal 2017 Felfedezettje" díjakat. Az Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Rádió Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál Petőfi Zenei Díjátadó színpadán is.

A február 18-i döntőben pedig kiderül, hogy ki lesz A Dal 2017 nyertese, aki Magyarországot képviselheti a 62. Eurovíziós Dalfesztiválon 2017 májusában.