Csuja Imre polgármester, Szabó Győző zsaru lett

A mi kis falunk
Vágólapra másolva!
Újabb sorozatot készített az RTL Klub A mi kis falunk címmel, a széria egy kis falu, Pajkaszeg mulatságos hétköznapjait mutatja be.
Vágólapra másolva!

A fiktív falut Pajkaszegnek hívják, a sorozathoz készített Wikipédia oldal szerint "hivatalos neve eredetileg Pajtaszeg, csak az erősen ittas lakosok remegő kézzel helytelenül vésték fel a nevet várostáblára. 2006 nagy év volt a település életében, hiszen saját irányítószámot kapott, ez lett a 2508. A jelenlegi népesedési biztos ezt a lélekszámot szeretné minél hamarabb elérni, mivel a lakosok alacsony gyermekvállalási kedve miatt pár éve még csupán 319 fő lakott a faluban. Egyelőre nem tartanak további népszámlálást, hiszen a helyi kormányzat szerint, amiről nem beszélünk, az nincs is."

Forrás: A mi kis falunk

A sorozat a falu mulatságos hétköznapjait mutatja be olyan karakterek segítségével, akikkel csak és kizárólag itt találkozhatunk: egy ügyeskedő polgármester és kultúrharcos asszisztense, egy testépítő pap, egy szexi kocsmáros, egy féleszű rendőr, egy rezignált körzeti orvos és egy playboy foci edző.

Az oldal összeszedett néhány híres embert a faluból: Károly például Pajkaszeg folyamatosan ügyeskedő polgármestere, akinek mindig a falu az első - rögtön a saját érdekei után. Erika a polgármester jobbkeze, Teca a falu egyik legfontosabb embere, hiszen ő a helyi kocsma tulajdonosa. Gyuri, egy nagymenő fociedző, aki addig ügyeskedik, míg végül mindig jól jár.

Van egy doktor, a falu állatorvosa, aki munkaerő hiányában nem csak a jószágokat, hanem Pajkaszeg összes választópolgárát is kezeli, és van egy pap is, akiről csak annyit tudni, hogy megnyerően jóképű, és elvágyódik ebből a közösségből.

Forrás: RTL

A kocsma az egyik legfontosabb helyszíne a sztorinak, a helyi közösségi élet mozgatórugója és egyben szellemi központja, ahol a törzsközönség reggelente, délutánonként és sokszor esténként is össze szokott verődni. Ilyenkor

a következő műszakkezdésig szokott folyni a világmegváltás és becsületsüllyesztés,

amiért leginkább a messzeföldön hírhedt pajkaszegi pálinka okolható - írják.

Közelben van Westergom

A település fekvéséről, közlekedésről is találunk információkat, megtudjuk például, hogy Pajkaszeg közlekedési viszonyai - más kistelepülésekhez hasonlóan - igencsak alulfejlettek, felújításra, illetve korszerűsítésre szorulnának, csak a lakosokat leszámítva éppen senkit nem foglalkoztat ez a kérdés.

Egy híddal azért mégis rendelkezik a település, ami többszáz éve vezet Westergom irányába. Az egyetlen busz, ami erre jár a legkevésbé sem biztonságos, rendszerint lefullad, nagyritkán kigyullad.

Csuja Imre polgármestert, Reviczky Gábor állatorvost, Lengyel Tamás fociedzőt, Szabó Győző rendőrt, Bánki Gergő polgármester-jelöltet, míg Udvaros Dorottya az ő anyját alakítja majd, de Lovas Rozit és Bata Évát is láthatják majd a nézők.