Sztárok, akik gyerekként nem kellettek a szüleiknek

Arret d autobus PORTRAIT
Arret d autobus Bus stop 1951 Real Joshua Logan Marilyn Monroe. Collection Christophel © Twentieth century fox film corporation
Vágólapra másolva!
Elég gyakori, hogy felkapott primadonna és ünnepelt színész fia, lánya szintén a színi pályára téved, és aztán vagy bejön neki a színház, a filmes világ, vagy szép csendben munkát vált, mondván, nem bírta el a nagy súlyt, amit a híres szülők jelentettek a szakmán belül. Azonban olyan színészek-zenészek is akadnak, akik nem rendezett családból jöttek, nem egyenes volt az útjuk: örökbe fogadták őket, vagy épp intézetekben, gyerekotthonokban éltek felnőttkorukig. Két magyar példánk is van.
Vágólapra másolva!

Marilyn Monroe

Forrás: Twentieth Century Fox Film Corpo

Norma Jeane Mortenson néven született 1926-ban, de valódi anyja, Gladys Baker, mentális problémákkal küzdött, anyagilag sem tudta volna felnevelni, így hétéves koráig nevelőszülők viselték gondját. Anyja nem mondott le róla teljesen, visszavette, de utána idegösszeomlása volt, így a lány hivatalosan annak egy barátnője gyámsága alá került, Grace McKee mellett cseperedett. Ott sem maradhatott pár évnél tovább, bekerült egy Los Angeles-i árvaházba, a Hollygrove-ba, majd hosszas hányódtatás után kikötött újfent Grace McKee otthonában.

Jamie Foxx

Forrás: Getty Images/WireImage/2017 Noam Galai

Eric Marlon Bishop, aki Jamie Foxxként ismer a világ, Darrell Bishop (iszlám hitre való áttérése után Shahid Abdula) és Louise Annette Talley Dixon gyereként született, de nem ők nevelték fel, hanem anyjának nevelőszülei, azaz nem vér szerinti nagyanyja, Esther Marie Nelson háztartási alkalmazott, és annak férje, Mark Talley munkás. A szülőkkel volt később némi kapcsolata, de nevelésébe már nem szóltak bele.

Debbie Harry

Forrás: Getty Images/Dave J Hogan

Miamiban született, három hónapos korában az ajándékboltot üzemeltető Catherine és Richard Smith Harry fogadta örökbe, így New Jersey-ben nőtt fel. Tanulmányai után New Yorkba költözött, pincérnő volt, gogotáncos, Playboy-nyuszi, majd később befutott énekesnő. Öt szólólemezt adott ki, de igazán nagy dobásai a Blondie zenekarral voltak, ennek élén lett punk ikon.

Ice T

Forrás: Getty Images/Astrid Stawiarz

Tracy Marrow néven Solomon és Alice Marrow fiaként született Newarkban, édesanyja szívrohamban halt meg, amikor a gyerek még csak nyolc éves volt. Édesapja négy évig még egyedül nevelte, de őt is elvitte egy infarktus. A rapper, akinek később is sok baja volt a rendőrséggel, elég korán találkozott a bűnözéssel: egyszer kisgyerekként apjától kapott egy biciklit, de kiderült róla, hogy lopott.

Van még tovább, lapozzon, magyar példák is akadnak!