Olyat lépett a zombisorozat, amit a készítők 95%-a nem mer

Fear The Walking Dead
Vágólapra másolva!
A Fear The Walking Dead új évadjának első két része izgalmasabb volt, mint sok korábbi epizód. És olyan sokkoló dolog történt, amire sokan nem voltak felkészülve. Spoileresen folytatjuk!
Vágólapra másolva!

A Fear The Walking Dead az anyasorozat árnyékában igyekszik felnőni: a képregényt alapul vevő sorozat 2010-ben indult, és lett világsiker, a 2015-ben rajtoló, a nagytestvér keltette vérhullámokat meglovagolni szándékozó Fear pedig egyfajta előzménysorozat, hiszen időben korábban játszódik, más szerepelőkkel, más vidékeken. Nem is volt könnyű dolga, mindenki a „sima” Walking Dead-hez hasonlította, és ha összevetnek pár éve ismert, jó arcokat, akinek drukkol a néző olyanokkal, akik teljesen ismeretlen fazonok, ráadásul nem is túl szimpatikusak, akkor az előbbi felé billen a mérleg.

Forrás: AMC

Sokáig tehát nem is a sztorival volt a baj a Fear esetében, hanem azzal, hogy a karaktereket az írók túl életszagúra írták. Nyilván nem volt céljuk, hogy ellenszenvet keltsenek a nézőben, de a főszereplők közt alig lehetett találni olyat, akinek egyértelműen drukkol a néző egy-két rész után.

Márpedig egy-két epizódnál több türelmet nem kap

egy sorozat sem manapság a fogyasztótól: a tömegtermelés eredményeként, az új szolgáltatók színrelépése következtében annyi jó film és más széria érkezik futószalagon, amit még nem látott a néző, minek vesztegesse idejét közepesen antipatikus vagy semmiféle érzelmet kiváltó figurákra?

Forrás: amc

Idővel aztán kiderült, hogy elég jó színészeket válogattak össze, és a harmadik évadra már meg is kedvel a néző olyan szereplőket, mint Nick, aki a kezdetkor még egy tenyérbemászó nyikhaj, egy ellenszenves hülyegyerek volt. Madisonnak ugyan általában két arcát látjuk (a kőkemény-elszánt, illetve a szomorú), de Alicia például egyre izgalmasabb személyiség, neki például fenntartások nélkül tud drukkolni a tévéző.

Forrás: amc

A harmadik évad első része sokaknak visszaadta a sorozatba vetett hitét. Volt feszültség, cselekmény, dráma, és nem hiányoztak senkinek a 8-10 perces lomha beszélgetések a morális kérdésekről, amelyek az anyasorozatra is jellemzőek. Ezeket most elhagyták, végig lekötötte a nézőt az akció, és világosan látszott, mit tett a bázison az emberi mivoltukból kivetkőző katonákkal a kinti, apokaliptikus világ, milyen cinikussá és kiégetté tette őket.

Forrás: amc

A második rész elején pedig jött a fordulat, amelyre a címben hivatkoztunk: az írók – ha nem is szemrebbenés nélkül – kinyírták Travist, akit főszereplőnek mondtunk volna, ha egy embert kell kiemelni a 6-7 főbb karakterből.

Pozitív főhős volt sokáig,

a család feje, abszolút Rick-féle, vezető figura, akiből kinéztük volna, hogy pár évadon keresztül vezetgeti ide-oda a maroknyi csapatát. De nem fog ilyet tenni, egy váratlan és megdöbbentő halálesetet bele mertek írni a készítők, amiért le a kalappal. Talán így akarták jelezni, hogy senki nincs biztonságban, és ezért érdemes esélyt adni újra a sorozatnak, ha valaki pár vontatottabb epizód után lemaradt volna.